05 Δεκεμβρίου 2015

ΒΙΝΤΕΟ-Ξύλο Βρούτση στον Παππά

Επίθεση στον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης, με παρέμβαση του στη βουλή, κατηγορώντας τον ότι παραπληροφορεί, διαστρεβλώνει και παραποιεί την πραγματικότητα.

Την ίδια στιγμή ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι η ιστορία θα καταγράψει ως ένα μεγάλο λάθος για τον ελληνικό λαό την αλλαγή που έγινε στις εκλογές του Ιανουαρίου.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Νίκου Παππά ο οποίος χαμογελώντας του απάντησε: «Να προτείνω στο κ.Βρούτση  να αλλάξει λαό» και πρόσθεσε ότι ο λαός έχει αποφανθεί δύο φορές.

Δείτε το βίντεο



Νίκος Παππάς: Ευτυχώς που ήρθε η πολιτική αλλαγή και προστατεύσαμε τους φτωχούς

Τις έως τώρα «επιτυχίες» της κυβέρνησης επικαλέστηκε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς για να αποδείξει ότι το επικείμενο ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα προστατεύει τις συντάξεις

Ο Νίκος Παππάς επιτέθηκε με σφοδρότητα στην αντιπολίτευση επισημαίνοντας πως από την στιγμή που δεν προσέρχεται στο διάλογο για το ασφαλιστικό και δεν καταθέτει τις δικές της προτάσεις συμπαρατάσσεται με τις επώδυνες θέσεις των δανειστών.

«Θα έχουμε την ευκαιρία τις επόμενες ημέρες να συζητήσουμε το ασφαλιστικό» είπε ο υπουργός για να υπενθυμίσει ότι τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν έρθει «πέντε κύματα περικοπών στις συντάξεις».

«Για πρώτη φορά αναζητούμε μέτωπο για να αναζητήσουμε πόρους για τη στήριξη των συντάξεων και δεν βρίσκουμε ανταπόκριση από την αντιπολίτευση. Μέχρι να καταθέσετε τις προτάσεις σας θα θεωρούμε ότι οι θέσεις της αντιπολίτευσης είναι ίδιες με αυτές των δανειστών» συνέχισε για να προσθέσει: «Στους δρόμους διαδήλωνε η αξιωματική αντιπολίτευση υπερ των προτάσεων των εταίρων για μείωση συντάξεων και κατάργηση ΕΚΑΣ».

Ο ίδιος είπε ότι «ευτυχώς που υπήρξε η πολιτική αλλαγή. Αυτή η κυβέρνηση προστάτεψε τους πολύ φτωχούς ανθρώπους με το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, τα μεσαία στρώματα της κοινωνίας με τις 100 δόσεις και την προστασία πρώτης κατοικίας» και συμπλήρωσε «Ακόμα και μόνοι μας, ΣΥΡΙΖΑ - ΑνΕΛ θα σώσουμε τις συντάξεις... Θα σταματήσουμε την καταστροφή».

Παράλληλα κάλεσε την ΝΔ να συναινέσει άμεσα για να υπάρξει νόμιμη σύνθεση στο ΕΣΡ.