18 Δεκεμβρίου 2015

ΒΙΝΤΕΟ-Άδωνις σε Φλαμπουράρη που έκανε την πάπια: «Πήρες 1εκ και σου κάνανε κούρεμα για το νερό της πισίνας σου-Πες μας αν πήρες τη δόση από την πώληση»

- Σκληρή επίθεση του Άδωνι Γεωργιάδη στον Αλέκο Φλαμπουράρη για την υπόθεση της πώλησης των μετοχών του σε εταιρεία
- «Αν έχετε 40 χρόνια στην Αριστερά μπορείτε να είστε φοροκλέφτης;», είπε μεταξύ άλλων
- Του ζήτησε να καταθέσει το έγγραφο που να αποδεικνύει ότι πληρώθηκε τις δόσεις που είχε συμφωνήσει από την πώληση των μετοχών του
- Φυσικά ο Φλαμπουράρης δεν έδωσε καμία απάντηση για το αν πήρε την 1η δόση ή αν η πώληση ήταν εικονική... απλά είπε ότι μεταβίβασε "πρόχειρα" τις μετοχές του
- Εννοείται ότι ο Δ. Παπαγγελόπουλος αθώωσε τον Φλαμπουράρη

Μύδρους εξαπέλυσε ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης για τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη, μιλώντας στη Βουλή για επερώτηση της ΝΔ για τη διαφθορά ΣΥΡΙΖΑίων. Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε ειδικά στην υπόθεση της πώλησης των μετοχών της εταιρείας που είχε ο κ. Φλαμπουράρης και τον κάλεσε να αποδείξει ότι δεν έχει παρανομήσει.

Το κείμενο, που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του κ. Λευτέρη Αυγενάκη και συνυπογράφουν άλλοι 14 «γαλάζιοι» βουλευτές, ζητά εξηγήσεις για μια σειρά αποκαλύψεων που αμφισβητούν το «ηθικό άλλοθι» της κυβέρνησης της Αριστεράς, όπως οι τρύπες εκατομμυρίων στο «πόθεν έσχες» του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη, η εταιρεία του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, τα «διπλά βιβλία» του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη αλλά και παλαιότερες υποθέσεις όπως οι τραπεζικές αναλήψεις της μητέρας της κυρίας Νάντιας Βαλαβάνη λίγο πριν την επιβολή των capital controls, η κυπριακή εταιρία του Παύλου Χαϊκάλη και η ανυποταξία του Τάσου Κορωνάκη.

Είπε ο κ. Γεωργιάδης αναφερόμενος στα όσα είχε απαντήσει παλαιότερα ο κ. Φλαμπουράρης τότε για την υπόθεση:

«Η πρώτη απάντηση του κ. Φλαμπουράρη ήταν "πως τολμάτε και ρωτάτε εμενα που εχω 40 χρόνια αγώνα στην Αριστερά". Τι μας λέτε κύριε υπουργέ; Αν έχετε 40 χρόνια στην Αριστερά μπορείτε να είστε φοροκλέφτης; Μπορείτε να παραβιάζετε το νόμο περί συστάσεως υπουργικού συμβουλίου και να κάνετε ψευδές πόθεν έσχες;», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Και συνέχισε: «Ας πάρουμε τώρα ως αληθές αυτό που εχετε πει και ότι ειναι η αλήθεια. Είπατε ότι μια ημέρα μετά τις εκλογές πήγατε σε μια υπηρεσία της αστυνομίας και κάνατε μια μεταβίβαση της εταιρείας. Εγώ ως μεγαλόκαρδος θα δεχθώ ότι είπατε την αλήθεια. Ότι αυτό το χαρτί δεν είναι πλαστό. Εγω λέω ότι ειναι ψεύτικο, αλλά επειδή μου αρέσει το τεκμήριο της αθωότητας ας υποθέσουμε λοιπον ότι αυτό που λέτε είναι αλήθεια. Σύμφωνα με το χαρτί που καταθέσατε, το Νοέμβριο, έχετε ήδη πάρει την πρώτη δόση. Έτσι, θέλω να μας δείξετε την κίνηση του τραπεζικού σας λογαρισμού».

Ο κ. Γεωργιάδης απευθύνθηκε στον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και του ζήτησε να αποδείξει ότι ο κ. Φλαμπουράρης πληρώθηκε τις δόσεις. «Αλλιώς», είπε ο κ. Γεωργιάδης, «πρέπει να πάει φυλακή για κακούργημα. Εχετε την υποχρέωση να ελέγξετε αν έχει εισπράξει τις δόσεις».

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ακόμα ότι σύμφωνα με όσα έχει ισχυριστεί ο κ. Φλαμπουράρης, έχει πάρει από την πώληση της εταιρείας του ένα εκατομμύριο ευρώ και αναρωτήθηκε: «Ένας άνθρωπος που έχει πάρει ένα εκατομμύριο ευρώ μπορεί να πηγαίνει στον Δήμο της Αίγινας και να του ζητάει να του κάνει δόσεις για χρέη; Είναι δυνατόν να λέτε ταυτόχρονα ότι έχετε ένα εκατομμύριο ευρώ και να ζητάτε και να επιτυχγάνετε την διαγραφή 4.000 από τα 6.000 που χρωστούσατε για την πισίνα σας για το νερό στην Αίγινα ως άπορος;»

Και πρόσθεσε: «Εαν αυτό το κάνουμε μόνο στον Φλαμπουράρη τότε αυτό δεν λέγεται ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς αλλά βαριά κοροιδία του ελληνικού λαού. Μην διανοηθείτε να ξαναπείτε για ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς και μην διανοηθείτε να απειλήσετε ξανά κανέναν στην Βουλή».


Δ. Παπαγγελόπουλος: «Αθώος» ο Φλαμπουράης

Πλήρως υπερασπίστηκε τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, μιλώντας στη Βουλή μετά τον Άδωνι Γεωργιάδη.

«Όλα αυτά θα κριθούν στην πορεία κ. Γεωργιάδη. Εγώ θα επισημάνω ότι άλλη μια ανακρίβεια είναι ότι στις 17/11 που κατατέθηκε η επερώτηση αναφέρεται  ότι ο κ. Φλαμπουράρης εξακολουθεί να κατέχει τις εκλογές», είπε αρχικά ο κ. Παπαγγελόπουλος και επισήμανε ότι η μείωση στους λογαριασμούς της ΕΥΔΑΠ έγινε προτού ο κ. Φλαμπουράρης λάβει το 1.000.000 ευρώ.

Ο ίδιος προσέθεσε, καλύπτοντας τον στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού, ότι όταν ειδοποιήθηκε ο κ. Φλαμπουράρης ότι θα λάβει υπουργικό θώκο, τότε προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες: υπέβαλε συνταξιοδότηση και  μεταβίβασε τις μετοχές του.

«Αυτή η συμπεριφορά του κ. Φλαμπουράρη είναι μείζον θέμα, αν το έκανε με συμβολαιογραφική πράξη ή με πληρεξούσιο, εκεί είναι το θέμα», συμπλήρωσε ο κ. Παπαγγελόπουλος και θυμίζοντας λίγο από την περίοδο Καραμανλή είπε με νόημα: «Να θυμάστε ότι τους λαοφιλείς πρωθυπουργούς ένας έξυπνος τρόπος να τους πλήξεις είναι να χτυπάς το περιβάλλον τους. Την παράταξή σας κ. Γεωργιάδη τη γνωρίζω πολύ πριν από εσάς, ήταν συναινετική, του διαλόγου και πολιτισμένου κλίματος».

«Δεν ξέρετε από πότε είμαι στην παράταξη. Ο ΛΑΟΣ ήταν δεξιά, δεν ήταν αριστερά και προέκυψε από διάσπαση της ΝΔ. Παραταξιακή συνείδηση όχι σε μένα κ. Υπουργέ. Η ΝΔ έχει όντως κουλτούρα συναίνεσης, εσείς όμως τi δουλειά έχετε στον ΣΥΡΙΖΑ; Και μιας και μιλάτε για συναίνεση, ο ΣΥΡΙΖΑ γερμανοτσολιάδες και προσκυνημένους προδότες μας έλεγε. Μην μας λέτε ότι δεν τα ξέρετε», απάντησε από την πλευρά του ο Α. Γεωργιάδης.

Σε ό,τι αφορά τον πρώην γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσο Κορωνάκη, υπενθύμισε ότι τελικά υπηρέτησε την θητεία του, ενώ για τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη, τόνισε ότι η έρευνα ανήκει στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή.

Αλ. Φλαμπουράρης: Για όλα φταίει το τρίγωνο της αμαρτίας!

Στο… τρίγωνο της αμαρτίας, δηλαδή το οικονομικό-μιντιακό-πολιτικό σύστημα έριξε τις ευθύνες ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης για το θέμα που έχει εγερθεί σχετικά με τις μετοχές τις εταιρείες «Διάτμημη ΑΤΕ».

Την ίδια ώρα απέφυγε να απαντήσει για το 1.000.000 που έλαβε μια και όπως είπε «απαξιώ να απαντήσω»! «Εγώ υπέβαλα για πρώτη φορά ως υπουργός τον Μάιο το πόθεν έσχες μου και τότε δεν είχε οριστεί καν η σχετική κοινοβουλευτική επιτροπή. Και τρεις με τέσσερις ημέρες πριν τις εκλογές βγήκαν διάφορα θέματα στις εφημερίδες», είπε αρχικά ο υπουργός Επικρατείας.

Επιχειρώντας να υπερασπιστεί την αθωότητα του εξήγησε: «Έχω αναφέρει 15 φορές, ότι στις 25 Φεβρουαρίου μου ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας ότι θα υπουργοποιηθώ. Την επόμενη μέρα, στις 26 αποχώρησα από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας.  Προχώρησα άμεσα στην κατάθεση του εργολαβικού πτυχίου μου και  στην μεταβίβαση πρόχειρα των μετοχών μου».

Ωστόσο ο κ. Φλαμπουράρης παραδέχτηκε ότι η παραχώρησε με ένα απλό ιδιωτικό συμφωνητικό, συμπληρώνοντας ότι αργότερα προχώρησε στην σχετική συμβολαιογραφική πράξη.