08 Δεκεμβρίου 2015

Τασούλας: Ιδιώτης πλήρωσε 200.000 λίρες Αγγλίας στο δικηγορικό γραφείο για τα Μάρμαρα (ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΜΕ "ΜΑΡΜΑΡΑ" ΡΕΕΕΕΕ! ΓΛΥΠΤΑ ΤΑ ΛΕΜΕ... "ΜΑΡΜΑΡΑ" ΤΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΔΕΡΦΕΣ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ!)

Στην αποκάλυψη ότι το Αγγλικό δικηγορικό γραφείο δεν πληρώθηκε από το Δημόσιο αλλά από «Έλληνα του εξωτερικού που επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος» προχώρησε ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τασούλας. Μάλιστα, ο ίδιος σε συνομιλία του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες τόνισε ότι το κόστος ανήλθε στις 200.000 λίρες Αγγλίας.

Πιο αναλυτικά ο κ. Τασούλας είπε τα εξής: «Η άποψη ότι δεν πάμε διεθνή δικαστήρια γιατί κινδυνεύουμε να χάσουμε την υπόθεση είναι μια απαράδεκτη άποψη, και προφανώς όχι γιατί ενισχύει την αστήρικτη επιχειρηματολογία της Αγγλικής πλευράς, αλλά επειδή προεξοφλεί άδικα και χωρίς λόγο κάτι για το οποίο η Ελλάδα έχει πάρα πολλά επιχειρήματα. Η γνωμάτευση που πήραμε από το δικηγορικό γραφείο του Λονδίνου που εργάζεται η κ. Κλούνει και οι άλλοι δύο σπουδαίοι  δικηγόροι Πάλμερ και  Στιβενσον, όχι μόνο μας προσέφερε μια πολύτιμη νομική συμβουλή, αλλά και μια παγκόσμια ανεκτίμητη δημοσιότητα υπέρ της επιστροφής των Μαρμάρων Γλυπτά (τα λένε στόκε... εκτός κι αν ο δημοσιογράφος μεταφέρει λάθος την φράση). Τότε είχαμε τρεις ερωτήσει στο Βρετανικό Κοινοβούλιο, με τις οποίες ζητούσαν την επιστροφή των Μαρμάρων στην Ελλάδα.

Η χώρα μας δεν είχε κανένα λόγο να στερηθεί μια νέα ευνοϊκή παγκόσμια δημοσιότητα υπερ της επιστροφής. Αντ’ αυτού η κυβέρνηση το θέμα, δείχνοντας μικρότητα,  αρνήθηκε να παραλάβει την γνωμάτευση, η οποία παραδόθηκε  μέσω της πρεσβείας μας στο Λονδίνο, τον περασμένο Αύγουστο. Και να σκεφτεί κανείς ότι η αμοιβή της ογκώδους γνωμάτευσης καλύφθηκε αποκλειστικά από χορηγία Έλληνα του εξωτερικού, ο οποίος επιθυμεί να είναι ανώνυμος».

http://www.liberal.gr/arthro/24086/epikairotita/2015/mpaltas-kinduneuoume-na-chasoume-tin-diki-gia-ta-marmara-an-pame-meso-tis-dikastikis-odou.html