04 Δεκεμβρίου 2015

ΝΕΑ ΝΙΚΗ! ΠΑΡΟΤΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΝ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΑΝ ΦΠΑ! "Αυξημένα κατά 568 εκατ. ευρώ τα φορολογικά έσοδα Νοεμβρίου"

Τα στοιχεία που κατέθεσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κύριος Τρύφωνας Αλεξιάδης πιστοποιούν ότι οι εισπράξεις από τις εφορίες της χώρας είχαν αύξηση 29,25% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι

Συνεχίστηκε και τον Νοέμβριο η καλή πορεία των εισπράξεων που καταγράφηκε τον Οκτώβριο, αφού τα φορολογικά έσοδα σημείωσαν αύξηση κατά 568 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2014.

Τα στοιχεία που κατέθεσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κύριος Τρύφωνας Αλεξιάδης πιστοποιούν ότι οι εισπράξεις από τις εφορίες της χώρας είχαν αύξηση 29,25% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι και ανήλθαν σε 3,363 δισ. έναντι 2,6 δισ. τον Νοέμβριο του 2014. Φαίνεται έτσι ότι απέδωσαν και οι έλεγχοι για τις ταμειακές μηχανές «μαϊμού», με αποτέλεσμα να μη χάνει το δημόσιο τα έσοδα από τον αυξημένο ΦΠΑ.

Αντιθέτως τα τελωνεία καταγράφουν μεγάλη πτώση της τάξης του 20% αφού έπεσαν κάτω από 1 δισεκατομμύριο (από 1,199 δισ. ευρώ πέρυσι μειώθηκαν σε 961 εκατ. ευρώ φέτος).

Καλά πήγαν και οι επιστροφές φόρων, αφού το υπουργείο Οικονομικών διέθεσε τον Νοέμβριο 306 εκατ. ευρώ (έναντι 230 εκατ. ευρώ τον αντίστοιχο περυσινό μήνα) αλλά και πάλι εξακολουθεί να χρωστά περίπου μισό δισ. σε ιδιώτες που περιμένουν από ΦΠΑ ή την περυσινή επιστροφή φόρου εισοδήματος.

Κωστής Χ. Πλάντζος
Πηγή: Newmoney