11 Δεκεμβρίου 2015

Ονδούρα: Τραγικό βίντεο από το σημείο της εκτέλεσης του Περάλτα

Η ανεξήγητη δολοφονία του Περάλτα και η σύζυγός του που κλαίει πάνω από το πτώμα του, είναι ένα τραγικό γεγονός που συγκλόνισε την Ονδούρα, καθώς ο ποδοσφαιριστής ψώνιζε για τη νεογέννητη κόρη του και έπεσε νεκρός από 18 σφαίρες

Στιγμιότυπα που φέρνουν κόμπο στο λαιμό, απαθανάτισαν τη Βανέσα Ολίβα, σύζυγο του διεθνούς ποδοσφαιριστή με την εθνική Ονδούρας, Μάρτιν Περάλτα, να κλαίει με λυγμούς πάνω από το, σκεπασμένο με σεντόνι, πτώμα του 26χρονου ποδοσφαιριστή.
Σε μια υπόθεση, για την οποία η αστυνομία έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να πρόκειται για ληστεία, ο Περάλτα και η Ολίβα, βρίσκονταν στο εμπορικό κέντρο της γενέτειράς του Λα Σέιμπα, μια παραλιακή πόλη στα βόρεια της Ονδούρας και ψώνιζε ρούχα για τη νεογέννητη κόρη του.

Όταν τέλειωσε και γύρισε στο γκαράζ του εμπορικού για να πάρει το αυτοκίνητό του, ο 26χρονος, πρώην παίκτης των Ρέιντζερς, πυροβολήθηκε, ούτε μία, ούτε δύο, αλλά 18 φορές, πέφτοντας νεκρός, μπροστά στην παγωμένη από το σοκ σύζυγό του.

Βίντεο λίγα λεπτά από τι στιγμή της δολοφονίας του Περάλτα


Σύμφωνα με την εφημερίδα El Heraldo, αυτόπτης μάρτυρας αποκάλυψε πως οι δράστες επέβαιναν σε αυτοκίνητο, έφτασαν στο σημείο που βρισκόταν ο Περάλτα, και χωρίς να του πουν το παραμικρό, τον «γάζωσαν» με σφαίρες στο κεφάλι και το στήθος.

Η αστυνομία απέκλεισε το γεγονός να πρόκειται για ληστεία, καθώς όλα του τα υπάρχοντα έμειναν ανέγγιχτα, όμως έκριναν, ότι μπορεί να έχει παίξει ρόλο ένα tweet που είχε κάνει ο Περάλτα πριν από ένα χρόνο, μιλώντας άσχημα για τους εγκληματίες στη χώρα του, τη στιγμή που η Ονδούρα διαθέτει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας στον πλανήτη. «Πόσο δύσκολα είναι για τη χώρα μας, με τόσους εγκληματίες, να σκοτώνουν κάθε φορά, λες και είναι της μόδας οι φόνοι. Τέτοια άτομα δεν αξίζουν να είναι ζωντανά».

Άρνολντ Περάλτα και Βανέσα Ολίβα σε μια βόλτα στο Παρίσι

Το όνομα του Περάλτα είχε ιδιαίτερη «πέραση» σήμερα στο τουίτερ και ιδιαίτερα από τους Σκωτσέζους, οι οποίοι τον θυμήθηκαν με πολλά γλυκά συναισθήματα, για την παρουσία του στο «Άιμπροξ» τη διετία 2013-15. Κάποιοι εξ αυτών, πήγαν μέχρι το γήπεδο και άφησαν λουλούδια στη μνήμη του αδικοχαμένου Ονδουριανού ποδοσφαιριστή, ενώ η ομάδα γνωστοποίησε ότι στο επόμενο παιχνίδι της, θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή προς τιμήν του.

Λουλούδια στη μνήμη του Περάλτα στις πύλες του «Άιμπροξ»

Από την πλευρά του, ο Κρις Μπόιντ, αστέρας τον Ρέιντζερς που έχει αγωνιστεί με τον Περάλτα είπε ότι, μη γνωρίζοντας τις λεπτομέρειες του θανάτου του, θα αρκεστεί μόνο στα συλλυπητήρια προς την οικογένειά του, όμως σχολίασε: «Ήταν ένας άνθρωπος που ερχόταν πάντα με το χαμόγελο στην προπόνηση. Έκανε πάντα ότι καλύτερο μπορούσε. Ήξερα τον Άρνι μόνο μερικούς μήνες, όμως κατάλαβα αμέσως τι τύπος είναι. Η μεγαλύτερη τραγωδία είναι πως άφησε πίσω του μια σύντροφο που θα πρέπει να αναθρέψει μόνη της ένα παιδί».