15 Δεκεμβρίου 2015

ΑΡΧΙΣΤΕ ΝΑ ΠΑΚΕΤΑΡΕΤΕ ΛΕΜΕ ΓΙΔΙΑ! Τσακαλώτος: Μπορεί να συμβιβαστούμε για τα στεγαστικά δάνεια

Αποκαλυπτικός ήταν ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στη Βουλή για τα προαπαιτούμενα, προαναγγέλλοντας πως μπορεί να υπάρξουν συμβιβασμοί και ίσως κακοί συμβιβασμοί για τα κόκκινα δάνεια και κυρίως τα στεγαστικά από τον Γενάρη.

Σε αντίθεση με τον κ. Σταθάκη που δήλωσε πως θα υπάρξει απόλυτη προστασία για τα στεγαστικά δάνεια που αφορούν την πρώτη κατοικία, ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε πως “μπορεί εμείς να μην προστατεύουμε όσους πρέπει”.

Απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του ΚΚΕ τόνισε πως θα διαπραγματευτεί η κυβέρνηση για τα στεγαστικά δάνεια, τα δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τα καταναλωτικά και κάλεσε τους βουλευτές να δηλώσουν πως είναι στο πλάι της κυβέρνησης για την προστασία των πιο ευάλωτων.

Τόνισε με νόημα πως σε αυτή τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές μπορεί να κάνουν συμβιβασμούς που δεν θα έχουν τον ταξικό διαχωρισμό που θα ήθελε η κυβέρνηση, μία αναφορά που δείχνει πως η κυβέρνηση τον Ιανουάριο δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε επώδυνο συμβιβασμό και να δούμε εικόνες όπως στην Ισπανία.

Εντύπωση προκάλεσε επίσης το γεγονός πως ο κ. Τσακαλώτος υιοθετεί όπως φαίνεται την επιχειρηματολογία περί “μπαταχτσήδων”, ένα επιχείρημα που χρησιμοποιούσε και η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.
Τόνισε συγκεκριμένα απευθυνόμενος και πάλι προς το ΚΚΕ: “εσείς δεν πιστεύετε ότι υπάρχουν κάποιοι που στρατηγικά δεν πληρώνουν;».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ