16 Δεκεμβρίου 2015

ΒΙΝΤΕΟ-Από την πίσω πόρτα του αεροδρομίου έφυγε ο Τσίπρας για να γλιτώσει το κράξιμο που τον περίμενε!

Πρωτόγνωρα μέτρα ασφαλείας με πάνοπλους αστυνομικούς και αποκλεισμό του αερολιμένα Χίου «Όμηρος» επιβλήθηκαν από την αστυνομία εν αναμονή της άφιξης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο νησί.

Από νωρίς το μεσημέρι αστυνομικοί έκλεισαν με λουκέτα τις δύο εισόδους του αερολιμένα με αποτέλεσμα οι πολίτες να μην έχουν δικαίωμα να εισέλθουν σε αυτόν κάτι που δημιούργησε εντάσεις μεταξύ διαμαρτυρόμενων πολιτών και αστυνομικών.

Όπως εξήγησαν, το αεροδρόμιο θα ανοίξει εκ νέου την προγραμματισμένη ώρα άφιξης των αεροσκαφών ενώ μέχρι εκείνη την ώρα θα παραμείνει κλειστό.

Η ισχυρή αστυνομική παρουσία ήρθε ως αποτέλεσμα των τεσσάρων προγραμματισμένων κινητοποιήσεων που είχαν εξαγγείλει συνδικαλιστικοί φορείς του νησιού διαμαρτυρόμενοι για σειρά ζητημάτων, μεταξύ αυτών και για «την προχειρότητα με την οποία η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα».


Σε Χίο και Λέρο ο Τσίπρας για να επιθεωρήσει τα hot spot

Την πορεία των εργασιών του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (hotspot) της Χίου θα διαπιστώσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος κάνει επίσκεψη στο νησί, μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.

Το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στην Χίο δημιουργείται στον χώρο των εγκαταστάσεων του πρώην εργοστασίου της ΒΙΑΛ και, όπως μεταδίδεται, έχουν ήδη τοποθετηθεί 20 οικίσκοι, ενώ θα στηθούν συνολικά 75, που στην πλήρη ανάπτυξή τους θα μπορούν να φιλοξενήσουν συνολικά 1.112 πρόσφυγες.

Σύμφωνα με το politischios εκείνο που δεν είδε ο κ. Τσίπρας ήταν οι συγκεντρωμένοι που διαμαρτύρονταν έξω από τις κλειστές πόρτες του αεροδρομίου. Ο αριθμός τους μικρός και κυρίως αποτελούνταν από πρώην μέλη της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ κι άλλους πολίτες που ακολούθησαν το κάλεσμα της Πρωτοβουλίας πολιτών για συγκεντρωση διαμαρτυρίας έξω από το αεροδρόμιο. Χαρακτηριστικό είναι ότι ήταν περισσότεροι οι Αστυνομικοί από τοςυ διαμαρτυρόμενους.

Το αεροδρόμιο, είχε κλείσει από την αστυνομία, τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα, εφαρμόζοντας το πρωτόκολλο ασφαλείας που προβλέπεται για τον Πρωθυπουργό, σύμφωνα με τους υπεύθυνους. Εντούτοις οι κλειστές πόρτες και κυρίως η επιλογή φυγάδευσης του Αλ. Τσίπρα από την πίσω πόρτα για να μην καθυστερήσει (;) ή να μην έρθει σε επαφή με τους διαμαρτυρόμενους δημιούργησε αρνητικές εντυπώσεις.

Click4More: Ένταση στο αεροδρόμιο Χίου λίγο πριν την άφιξη Τσίπρα
Στη συνεχεία, ο πρωθυπουργός θα πάει στη Λέρο όπου επίσης θα επιθεωρήσει την πορεία των εργασιών για το hotspot εκεί. Το hotspot στην Λέρο αναπτύσσεται στην περιοχή του ψυχιατρείου, ενώ οι περίπου 900 πρόσφυγες, που βρίσκονται τώρα στο νησί, διαμένουν προς το παρόν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο με μεγάλες σκηνές, στο λιμάνι.Αμέσως μετά την επίσκεψή του στα νησιά, ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Πηγή: ΑΠΕ΅-ΜΠΕ, politischios