21 Μαρτίου 2016

Κουμουτσάκος: Μην πείτε τα Κατεχόμενα δημοκρατία της Β. Κύπρου

Αναπτύσσοντας την κριτική της ΝΔ για το προσφυγικό, κατά την ερώτηση βουλευτών της ΝΔ προς τον Μουζάλα, ο Γιώργος Κουμουτσάκος υποστήριξε ότι η χώρα είναι «υπό διεθνή επιτήρηση» και πως «η Ειδομένη και οι καταυλισμοί στον Πειραιά αποτελούν σύμβολα της αποτυχημένης κυβερνητικής πολιτικής».

Οπως σημείωσε εξάλλου «στον Βορρά υπάρχουν κλειστά – σφραγισμένα σύνορα και το όνειδος, η ντροπή – το «Νταχάου» κατά τον κ. Π. Κουρουμπλή – της Ειδομένης. Στα Ανατολικά σύνορα το ΝΑΤΟ, η Φρόντεξ, χιλιάδες μετανάστες και Τούρκοι αξιωματούχοι».
Αναφορικά με την πρόσφατη συμφωνία ΕΕ και Τουρκίας είπε ότι «είναι σύνθετη, πολύπλοκη και ανησυχητικά ασαφής. Δύσκολα θα εφαρμοστεί και η αναποτελεσματική της εφαρμογή θα μετατρέψει την χώρα σε μόνιμο καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών».
Μάλιστα ο Γ. Κουμουτσάκος απευθυνόμενος στον κ. Μουζάλα ρώτησε: «Πώς θα χειριστείτε την υπόθεση με τον Τούρκο αξιωματούχο που έχει σφραγισμένα ταξιδιωτικά έγγραφα από τα Κατεχόμενα, την υποδουλωμένη Κύπρο;» για να προσθέσει σκωπτικά: «Θέλω να πιστεύω ότι εν τη ρύμη της λόγου σας δεν θα την πείτε τουρκική δημοκρατία Βορείου Κύπρου».
Από την πλευρά της, η βουλευτής της ΝΔ Ολγα Κεφαλογιάννη μίλησε για «απογοητευτική» παρουσία της κυβέρνησης στα κέντρα λήψης αποφάσεων και κατηγόρησε το Μέγαρο Μαξίμου ως αποκλειστικά υπεύθυνο για την δραματική κατάσταση που επικρατεί στην Ειδομένη.