21 Μαρτίου 2016

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΕΙ! Μουζάλας: Σας βεβαιώ ότι η Ειδομένη μέσα στον Απρίλιο θα έχει κλείσει όμορφα και ωραία

Στα υπουργικά έδρανα βρέθηκε ο Γιάννης Μουζάλας και απάντησε στα σφοδρά πυρά της Νέας Δημοκρατίας για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο προσφυγικό.

Η παρουσία του αναπληρωτή υπουργού είχε την σημασία της, καθώς όλοι αναρωτιούνταν αν θα προσέλθει για να απαντήσει στην ερώτηση της ΝΔ, δεδομένης της εκκρεμότητας για την τύχη του, μετά τις ενστάσεις του Π. Καμμένου.

Ωστόσο ο Γ. Μουζάλας – τον οποίο πληροφορίες θέλουν όχι μόνο να παραμένει στην κυβέρνηση αλλά και να αναβαθμίζεται με ανεξάρτητο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής – βρέθηκε στα υπουργικά έδρανα και απάντησε.

Κατέθεσε μάλιστα την εκτίμηση ότι μέσα στον επόμενο μήνα η Ειδομένη θα έχει αδειάσει από πρόσφυγες και μετανάστες.

«Σας βεβαιώ ότι η ειδομένη μέσα στον επόμενο μήνα θα έχει κλείσει όμορφα και ωραία. ΠΙθανώς θα μπορούσε να είχε διαλυθεί και νωρίτερα δεν μπορώ να σας το πω αυτό» τόνισε.

Οπως είπε ο κ. Μουζάλας το άδειασμα της Ειδομένης δεν μπορεί να γίνει με μαγικό ραβδί αλλά με την πειθώ. «Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε την εντύπωση ότι θα δημιουργήσουμε camp στην Ειδομένη» σημείωσε και υποστήριξε ότι το κράτος είναι παράπλευρα στην Ειδομένη και στήνει θέσεις υποδοχής σε άλλες περιοχές ώστε εκεί να φτάσουν τελικά οι πρόσφυγες και οι μετανάστες.

Αναφερόμενος στο θέμα της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας είπε πως πρόκειται για ένα καλό αποτέλεσμα και παραδέχθηκε ότι είναι μια πάρα πολύ δύσκολη συμφωνία ως προς την εφαρμογή της.

Ο Γ. Μουζάλας εξήγησε ότι η συμφωνία αναγνωρίζει ότι η Τουρκία είναι υπεύθυνη για το σταμάτημα των προσφυγικών ροών. Απαντώντας στις επικρίσεις για την παρουσία των νατοϊκών πλοίων στο Αιγαίο, είπε πως δεν ήταν στις αρχικές επιλογές της κυβέρνησης ωστόσο κρίθηκε πως ήταν ο μοναδικός τρόπος να σταματήσει το "blame game" κατά της Ελλάδας.


"Το ΝΑΤΟ δεν έχει αποτέλεσμα τις τελευταίες τέσσερις ημέρες που δρα στο Αιγαίο", είπε ο κ. Μουζάλας αναφερόμενος στο γεγονός ότι συνεχίζονται οι προσφυγικές τόνισε όμως πως η παρουσία του κατέδειξε ότι οι ασταμάτητες ροές είναι αποκλειστική ευθύνη της Τουρκίας.