13 Μαρτίου 2016

Και φυσικά ΚΑΝΕΝΑ μωρό δε «γεννήθηκε στις λάσπες της Ειδομένης»-Η αληθινή ιστορία του νεογέννητου της Ειδομένης όπως το λένε οι δημοσιοκάφροι


Δημοσιογράφος της ισπανικής El Espanol μίλησε με τους γονείς του βρέφους - Όταν τραβήχτηκε η φωτογραφία ήταν 12 ημερών - Γεννήθηκε σε ευρωπαϊκό έδαφος και τώρα η Ευρώπη του κλείνει την πόρτα...

Την αληθινή ιστορία πίσω από την συγκλονιστική φωτογραφία του νεογέννητου πρόσφυγα που οι γονείς του κάνουν μπάνιο στα λασπόνερα της Ειδομένης αποκαλύπτει η ισπανική εφημερίδα El Espanol, στην ιστοσελίδα της (τα 'χει γράψει και η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ εδώ και 2 μέρες-δείτε στο τέλος).

Πρόκειται για ένα βρέφος ηλικίας μόλις 12 ημερών, όταν τραβήχτηκε η φωτογραφία, στις 6 του Μάρτη. Το κρατά η μητέρα του, η Σουλάφ και ο πατέρας του είναι εκείνος που ρίχνει το νερό από το πλαστικό μπουκάλι για να το πλύνουν, λίγα εκατοστά μόλις πάνω από τις λάσπες που εδώ και μέρες σκεπάζουν τον καταυλισμό από άκρη σε άκρη. Η φωτογραφία συγκίνησε όλον τον κόσμο και δημοσιεύθηκε σε δεκάδες μέσα ενημέρωσης ανά την Υφήλιο, θέλοντας να δείξει το δράμα των προσφύγων στην Ευρώπη του 21ου αιώνα...

Η μητέρα του βρέφους είναι η Σουλάφ και μαζί με τον άντρα της και τα άλλα τρία της παιδιά πέρασε στην Ελλάδα από την Τουρκία πριν από περίπου ένα μήνα. Είχε φύγει από το Ιντίλμπ της Συρίας, την πατρίδα τους. Βρέθηκε στην Σάμο και από εκεί ξεκίνησε το ταξίδι για τα σύνορα, λίγο πριν αυτά κλείσουν ερμητικά για όλους. Στην διαδρομή έφερε στον κόσμο και το τέταρτο παιδί της, που ονόμασαν Μπαγιάν.

Βρέθηκαν στην Ειδομένη δυο μέρες πριν τραβηχτεί η φωτογραφία, ενώ την επομένη μεταφέρθηκαν σε μεγαλύτερη σκηνή, πιο κοντά στο πέρασμα στα Σκόπια, που παραμένει κλειστό.

Ερυθρός Σταυρός: Δεν έγινε ποτέ καμία γέννα στον καταυλισμό της Ειδομένης

Αυτή η φωτογραφία ενός βρέφους το οποίο απεικονίζεται μέσα σε λάσπες, σε καταυλισμό προσφύγων, έκανε τον γύρο του διαδικτύου και έγινε λόγος για γυναίκα πρόσφυγα, η οποία γέννησε χωρίς τη βοήθεια των γιατρών μέσα στη σκηνή της στην Ειδομένη.

Ωστόσο, ο Ερυθρός Σταυρός από την πλευρά του, αρνείται ότι υπήρξε τέτοιο περιστατικό, κάτι το οποίο επιβεβαιώνει και η αστυνομία.

Μάλιστα, ο Ερυθρός Σταυρός αναφέρει ότι δυο γυναίκες πρόσφυγες στην Ειδομένη, γέννησαν στις 6 Μαρτίου σε νοσοκομείο (και όχι στον καταυλισμό),  η μία στις 4 το απόγευμα και η άλλη στις 6.

Υ.Γ. Για την ιστορία: το μωρό γεννήθηκε στο νοσοκομείο Κιλκίς 10 μέρες πριν (την ίδια μέρα γεννήθηκε άλλο ένα μωρό λάθρο), τη φωτογραφία τράβηξε για λογαριασμό του Reuters ο φωτορεπόρτερ της Μακεδονικής Εκτυπωτικής Αλέξανδρος Αβραμίδης, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος ΔΕΝ είπε ποτέ ότι το μωρό γεννήθηκε στον καταυλισμό. Παρ΄όλα αυτά πολλά ΜΜΕ επιμένουν να "πουλάνε" την είδηση έτσι, απλά επειδή είναι πιο ....πιασάρικη. Τι να κάνουμε, τα πάντα στη δεκαετία μας καθορίζει το "πιασάρικον" ενός θέματος, που έχει γίνει αυτοσκοπός της δημοσιογραφίας. Μπροστά στην ευκαιρία για ένα "πιασάρικο" θέμα,παραμερίζονται όλες οι αρχές και αξίας της έντιμης δημοσιογραφίας. Καλή η έντιμη δημοσιογραφία, αλλά δεν γεμίζει το στομάχι. Ενώ οι μούφες και τα πιασάρικα πουλάνε και γεμίζουν πορτοφόλια.

Κάντε κλικ στη φώτο να διαβάσετε και τι έγραψε η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ πριν 2 μέρες

ΥΓ2. Ας προστατέψει κάποιος αυτή τη βλαμμένη τη Γεννηματά: