13 Μαρτίου 2016

ΒΙΝΤΕΟ-Κάηκαν μέχρι και τα καλώδια μ'αυτά που έλεγε ο Μουζάλας! «Κόπηκε» στον αέρα η εκπομπή αφού πρόλαβε να πει «ευτυχώς που θα έρθουν Τούρκοι παρατηρητές στα ελληνικά νησιά»!

Να θυμίσω μόνο ότι για το επιχείρημα του Μουζάλα "μακάρι να έρθουν οι Τούρκοι διότι η Τουρκία δεν θα μπορεί να αρνηθεί την αύξηση των παράτυπων μεταναστών και προσφύγων", φέρανε ήδη το ΝΑΤΟ... και τότε το ίδιο έλεγαν "με το ΝΑΤΟ να μετράει δεν θα μπορούν να αρνηθούν τα νούμερα"... Τέλος μια απορία: Τώρα που τα βρήκαμε με τους Τούρκους, το ΝΑΤΟ τι το χρειαζόμαστε; Θα φύγει; Τι θα γίνει; Ή θα μείνουν εδώ και το ΝΑΤΟ και οι Τούρκοι;

- "Χάος" χαρακτήρισε την κατάσταση στο προσφυγικό ο Γιάννης Μουζάλας!
- Έδωσε διευκρινίσεις για την παρουσία Τούρκων παρατηρητών στα ελληνικά νησιά ενώ τόνισε: "Μακάρι να έρθουν"!
- "Θα έχουμε κι εμείς Έλληνες στα τουρκικά παράλια" λέει ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής
- Τι απάντησε για το αν μπορεί αυτό τον ρόλο να παίξει η Frontex
- Όσα... πρόλαβε να δηλώσει πριν η εκπομπή Καλημέρα του skai διακοπεί ξαφνικά στον αέρα!
- Δείτε το βίντεο από το σημείο της διακοπής

Για την παρουσία Τούρκων παρατηρητών στα ελληνικά νησιά, την Frontex και συνολικά το ζήτημα του προσφυγικού μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας. Διευκρίνισε συγκεκριμένα πως αντιστοίχως θα υπάρχουν και Έλληνες στα τουρκικά παράλια.

Οι αναφορές Τόσκα
Χθες, ο Νίκος Τόσκας επιβεβαίωσε πως το πρωτόκολλο που υπέγραψε την περασμένη Τρίτη στη Σμύρνη με τον Τούρκο ομόλογό του, προβλέπει την παρουσία Τούρκων παρατηρητών – όχι απαραίτητα αστυνομικών- στα ελληνικά νησιά για την επαναπροώθηση παράνομων μεταναστών.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος μίλησε στο ΣΚΑΪ, ανέφερε επίσης ότι “το μεγάλο παιχνίδι που βρίσκεται σε εξέλιξη ενόψει της Συνόδου Κορυφής στις 17 και 18 Μαρτίου είναι η μετεγκατάσταση προσφύγων από την Ελλάδα σε χώρες της Ευρώπης και η επανεισδοχή παράνομων μεταναστών στην Τουρκία”.

Με αφορμή τα δημοσιεύματα ότι η Ελλάδα εκκενώνει 5 νησιά από τους πρόσφυγες είπε ότι “προφανώς και θα φύγουν οι πρόσφυγες από τα νησιά και θα προωθηθούν στην ηπειρωτική χώρα”.

Οι διευκρινίσεις Μουζάλα
Από την πλευρά του, ο Γιάννης Μουζάλας, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή Καλημέρα του skai, αναφέρθηκε στο θέμα και τόνισε πως "θα έχουμε κι εμείς Έλληνα αξιωματούχο στα τουρκικά παράλια. Αυτό γίνεται για να διασφαλιστεί πως για παράδειγμα δεν θα επιστρέψουμε στην Τουρκία τρεις Γεωργιανούς που μπορεί να μπήκαν στην Ελλάδα από την Αλβανία. Είναι μία διεθνής μέθοδος, μία τεχνική μέθοδος".

"Μακάρι να έρθουν, διότι η Τουρκία δεν θα μπορεί να αρνηθεί την αύξηση των παράτυπων μεταναστών και προσφύγων καθώς ο Τούρκος παρατηρητής θα είναι παρόν στην καταμέτρηση μαζί με τους Ελληνες αλλά και τους εκπροσώπους της Frontex" συνέχισε ο Γιάννης Μουζάλας.

Ερωτώμενος αν θα μπορούσε να αναλάβει αυτό τον έλεγχο η Frontex, ο κ. Μουζάλας απάντησε αρνητικά, ενώ σχετικά με την ανθρωπιστικής φύσης βοήθεια που θα παρέχει η Ελλάδα στους πρόσφυγες όσο βρίσκονται στη χώρα, ο κ. Μουζάλας τόνισε πως θα πρόκειται για "φαγητό, στέγαση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και στοιχειώδεις ανάγκες".


Κόπηκε στον αέρα!
"Πρέπει πρώτα να φτιάξουμε το χάος. Το χάος δημθιουργήθηκε επειδή οι χώρες του Βίζενγκραντ...", συνέχισε ο Γιάννης Μουζάλας, ωστόσο σε εκείνο το σημείο υπήρξε προφανώς κάποιο τεχνικό πρόβλημα, με τον ήχο να κόβεται και λίγο αργότερα ο τηλεοπτικός σταθμός "πήγε" απότομα σε διαφημιστικό διάλειμα!

Η εκπομπή Καλημέρα, του skai με τον Γιώργο Αυτιά, δεν συνεχίστηκε... ποτέ και μετά από αρκετή ώρα προβολής διαφημιστικών μηνυμάτων, ξεκίνησε πρόγραμμα για το talent show X Factor!

Δείτε το στιγμιότυπο


Λίγο αργότερα ξεκίνησαν ξανά διαφημίσεις κι αμέσως μετά "έπαιξε" και πάλι το "σήμα" της εκπομπής του Γιώργου Αυτιά, ωστόσο αυτό έγινε προφανώς για να... κλείσει η εκπομπή! Στην συνέχεια ξεκίνησε και πάλι η εκπομπή για το X Factor...

Γιατί κόπηκε στον αέρα η εκπομπή του Αυτιά; Δείτε τι συνέβη!

Ο Γιάννης Μουζάλας μιλούσε στην εκπομπή για την παρουσία Τούρκων παρατηρητών στα ελληνικά νησιά, την Frontex και συνολικά το ζήτημα του προσφυγικού όταν ο ήχος ξεκίνησε να έχει προβλήματα μέχρι που χάθηκε εντελώς, με το κανάλι να ρίχνει διαφημίσεις οι οποίες κράτησαν πολύ ώρα, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να επιστρέψει στον αέρα ο Γιώργος Αυτιάς. Αντ' αυτού η μαγνητοσκοπημένη νέα εκπομπή "X in the City" ξεκίνησε με την Ευαγγελία Αραβανή να μας καλωσορίζει σε διάφορε εκδοχές, κάτι που συνέβη πολλές φορές στη μία ώρα που ο σταθμός έκανε προσπάθειες να επαναφέρει την live εικόνα του στις οθόνες μας.
Το σήμα τέλους της εκπομπής του Γιώργου Αυτιά έπαιξε κάπου ανάμεσα σε αυτές τις προσπάθειες, χωρίς ωστόσο ο ίδιος να αποχαιρετά τους τηλεθεατές, ενώ στη συνέχεια ο Τάκης Χατζής με την εκπομπή «Ακραίως» βγήκε στον αέρα στις 10:30 αντί για τις 10:00 και εξήγησε στους τηλεθεατές τα προβλήματα που αντιμετώπισαν σε αυτό το διάστημα.

«Καλημέρα κυρίες και κύριοι, ζωντανά εδώ και σήμερα στο στούντιο του ΣΚΑΪ με μία καθυστέρηση μισής ώρας. Αυτά είναι πράγματα που συμβαίνουν στους τηλεοπτικούς σταθμούς όταν έχεις να κάνεις με ηλεκτρονικά με ηλεκτρολογικά, όλο αυτό το σύστημα δηλαδή της τεχνολογίας. Είχαμε ένα προβληματάκι, το λύσαμε, νομίζω ότι θα πορευτούμε στη συνέχεια μια χαρά από εδώ και πέρα, το υπόλοιπο πρόγραμμα του ΣΚΑΪ ζωντανά και να μην ανησυχούν οι τηλεθεατές γιατί μας γράψαμε κάποια μηνύματα «Ρε σεις έκοψε ο Αυτιάς την εκπομπή με τον Μουζάλα;» Δεν έκοψε καμία εκπομπή ο Γιώργος Αυτιάς, υπήρξε αυτή η τεχνική βλάβη. Τον κ.Μουζάλα θα επιχείρισει ο Γιώργος να τον έχει την επόμενη Κυριακή. Αλίμονο τώρα, αυτά μην τα βάζετε στο μυαλό σας. Πρέπει όμως να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στο τεχνικό επιτελείο του ΣΚΑΪ το οποίο πραγματικά για το μέγεθος του προβλήματος έκανε τα πάντα για να το λύσει πάρα πολύ γρήγορα σας πληροφορώ, παρά το γεγονός ότι είχαμε αυτή τη μισή ώρα καθυστέρηση εμείς. Εμείς οι δημοσιογράφοι είμαστε και λίγο ανυπόμονοι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τάκης Χατζής.