22 Μαρτίου 2016

ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ! Νέο λάθος σε επίσημο έγγραφο του Τσίπρα

«Θα σας παρακαλούσα όπως διευρενήσετε την δυνατότητα αναβολής λίγων ημερών...» αντί για το σωστό διερευνήσετε, γράφει ο πρωθυπουργός στην επιστολή με την οποία ζητά από τον πρόεδρο της Βουλής να αναβληθεί η αποψινή συζήτηση για την Δικαιοσύνη
Είναι ένας απλός αναγραμματισμός. Το λάθος αυτό βεβαίως, βρίσκεται σε επίσημη επιστολή του υπογράφει ιδιοχείρως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η οποία έχει ως αποδέκτη τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

Με την 38 λέξεων επιστολή του, ο κ. Τσίπρας ζητά από τον κ. Βούτση να αναβληθεί η αποψινή συζήτηση στη Βουλή -σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών- επικαλούμενος τις σημερινής βομβιστικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες «που κόστισαν τη ζωή σε δεκάδες πολίτες».

Θέλοντας όμως να προσδώσει μια διάσταση βαρύνουσας σημασίας στην επιστολή του, ο κ. Τσίπρας γράφει μεγαλοπρεπώς προς τον κ. Βούτση: «θα σας παρακαλούσα όπωςδιευρενήσετε την δυνατότητα αναβολής λίγων ημερών...». Προφανώς και ο συνεργάτης του κ. Τσίπρα που δακτυλογράφησε την επιστολή ήθελε να γράψει διερευνήσετε, του βγήκε όμως ο αναγραμματισμός και η λέξη που προέκυψε είναι το μαγικό... διευρενήσετε.

Δυστυχώς για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ψάχνουν παντού εχθρούς και διαμαρτύρονται όταν επισημαίνονται λάθη λόγω αναγραμματισμών, ή εκ παραδρομής,δεν χρειάζονται «ασφαλίτες λέξεων» που να παρακολουθούν την επίσημη αλληλογραφία. Αρκούν μερικά δευτερόλεπτα για να διαβάσει κάποιος με μια σχετική προσοχή μια επιστολή μόλις 38 λέξεων...

Οι σχολαστικοί αναγνώστες γνωρίζουν πως δεν είναι η πρώτη -και πιθανότατα ούτε η τελευταία- που οι συνεργάτες του κ. Τσίπρα εμφανίζονται απρόσεκτοι μέσα στη βιασύνη τους και κάνουν λάθη σε επίσημα έγγραφα. Ευτυχώς η επιστολή προς τον κ. Βούτση δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, ούτε και το λάθος θα κοστίσει. Ελπίζουμε στο μέλλον οι συνεργάτες του κ. Τσίπρα να διαβάζουν πιο σχολαστικά τις επιστολές που δίνουν στον πρωθυπουργό για να τις υπογράφει.