02 Μαρτίου 2016

ΒΙΝΤΕΟ-Η απίστευτη ιστορία της ρεπόρτερ Έριν Άντριους που είδε τον εαυτό της γυμνό στο διαδίκτυο!

Πώς η ρεπόρτερ αθλητικών εκπομπών, χωρίς να το γνωρίζει, έγινε το θύμα ενός stalker; Η δραματική κατάθεσή της σε δικαστήριο του Τενεσί - Τι κατέθεσε ο πατέρας της και γιατί η ίδια κατέθεσε αγωγή εναντίον ξενοδοχείου στο Νάσβιλ

Το 2008 η καριέρα της Αμερικανίδας ρεπόρτερ αθλητικών εκπομπών βρισκόταν στο ζενίθ, η ίδια τότε εργαζόταν στο τηλεοπτικό δίκτυο ESPN και έκανε ρεπορτάζ για τα πιο σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Ο 46χρονος ασφαλιστής Μάικλ Ντέιβιντ Μπάρετ, βρισκόταν σε άσχημη οικονομική κατάσταση και κατάστρωσε ένα σχέδιο. Άρχισε να παρακολουθεί την Άντριους.

Εκείνη την περίοδο ο stalker την ακολούθησε τουλάχιστον σε τρία ταξίδια της, χωρίς η ίδια βέβαια να το γνωρίζει. Όπως ο ίδιος παραδέχθηκε στο δικαστήριο, όταν συνελήφθη, την ακολούθησε σε ταξίδι της στο Νάσβιλ και σε δύο άλλες πολιτείες. Στο Νάσβιλ κατέλυσε στο ίδιο ξενοδοχείο με την ρεπόρτερ, στο Marriott hotel. Όταν επισκέφθηκε το ξενοδοχείο ρώτησε στη ρεσεψιόν τον αριθμό του δωματίου της ανυποψίαστης ρεπόρτερ και ζήτησε να μείνει στο διπλανό δωμάτιο.

Ο Μπάρετ άνοιξε μια τρύπα στην πόρτα της Άντριους και όταν άκουγε το νερό στο μπάνιο της να τρέχει κατέγραφε με το κινητό του την γυμνή ρεπόρτερ. Το σχέδιό του ήταν να ζητήσει χρήματα από την ιστοσελίδα των celebrities TMZ για να λύσει το οικονομικό του πρόβλημα. Όταν η προσπάθειά του να πουλήσει το γυμνό βίντεο στην TMZ απέτυχε, το επόμενο καλοκαίρι ο Μπάρετ ανέβασε στο διαδίκτυο το βίντεο με την Άντριους γυμνή.

Η ρεπόρτερ με δάκρυα στα μάτια περιέγραψε σε δικαστήριο του Τενεσί τον εφιάλτη που ζει από το 2008 μέχρι σήμερα. Ο stalker φυλακίστηκε για δυόμιση χρόνια αλλά η ίδια κατέθεσε αγωγή εις βάρος του και εις βάρος του ξενοδοχείου όπου διέμενε στο Νάσβιλ και ζητά το ποσόν των 75 εκατ. δολαρίων για την αμέλεια του ξενοδοχείου, καθώς διευκόλυνε τον 46χρονο να γυρίσει το εις βάρος της βίντεο.

Το γυμνό βίντεο άφησε ένα βαθύ «τραύμα» στην νεαρή γυναίκα που δεν μπορεί να το αφήσει πίσω της και να προχωρήσει με την ζωή της. Η ίδια δήλωσε στο δικαστήριο ότι αισθάνεται αμηχανία και ντρέπεται σε κάθε στιγμή της ζωής της. Το τηλεοπτικό δίκτυο ESPN της ζήτησε να βγει στην εκπομπή Good Morning America και να μιλήσει για το επίμαχο βίντεο, καθώς υπήρξαν και «φωνές» που υποστήριξαν ότι η ίδια θέλησε να ανεβεί το βίντεο στο διαδίκτυο για διαφημιστικούς λόγους. Η Έριν Άντριους ζήτησε να δώσει συνέντευξη για το γυμνό βίντεο στην εκπομπή της Oprah Winfrey, επειδή  θα αισθανόταν πιο άνετα καθώς η δημοσιογράφος είχε υπάρξει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης.

Η νεαρή γυναίκα υποστήριξε, ανάμεσα στα αναφιλητά της, πως όταν είδε το γυμνό βίντεο έκανε εμετό. Τραγική φιγούρα στο δικαστήριο η μητέρα της Paula, που όταν άκουγε την κατάθεση της κόρης της δεν άντεξε και έγειρε στον ώμο του συζύγου της για να κλάψει. Η Άντριους από το 2012 εργάζεται στο Fox Sports, ενώ σε συνέντευξη που έδωσε το περασμένο έτος για τα προσόντα που θα πρέπει να έχει μια γυναίκα αθλητικογράφος απάντησε: «Να μελετά όσο περισσότερο μπορεί και να είναι έτοιμη για αρνητικά σχόλια, καθώς θα λαμβάνει ένα σωρό από αυτά».

Η ίδια περιέγραψε στο δικαστήριο ότι μία ημέρα της τηλεφώνησε ένας φίλος της και της είπε για το γυμνό βίντεο. Εκείνη έτρεξε, άνοιξε το lap top και δεν χρειάστηκε να δει παρά μόνο δύο λεπτά για να βάλει τις φωνές. Ο πατέρας της, δημοσιογράφος και ο ίδιος, κατέθεσε στο δικαστήριο πόσο άλλαξε η ζωή της κόρης του από το 2008, όταν το επίμαχο βίντεο ανέβηκε στο διαδίκτυο.

«Έχει αλλάξει εντελώς η κόρη μου, είναι τρελαμένη, κλαίει συνέχεια, είναι ανήσυχη», κατέθεσε στο δικαστήριο ο Steve Andrews. Η ίδια έκτοτε εξομολογήθηκε ότι όλοι την έκριναν όχι για την δουλειά της, αλλά για την εμφάνισή της και της προσέδωσαν το παρατσούκλι Barbie.

Η συνάδελφός της Lesley Visser δήλωσε ότι «η Αμερική της Έριν είναι η συγχώνευση  της γυναικείας ομορφιάς με την έλλειψη νομοθεσίας στο διαδίκτυο». Το γυμνό βίντεο δεν κατέβηκε ποτέ αφού έχει κυκλοφορήσει ανεξέλεγκτα σε πολλά blogs και η ίδια δήλωσε πως κάθε μέρα όταν κάποιος της μιλά ή ανεβάζει κάτι στο Twitter, εκείνη φοβάται ότι θα της αναφέρουν κάποιο σχόλιο για το γυμνό της βίντεο.