18 Απριλίου 2016

ΕΧΕΙ ΚΙ Ο ΧΑΡΗΣ "ΚΥΚΛΟΥΣ"! Κύκλοι Θεοχάρη: Κοστίζει ακριβά η διγλωσσία στο Ποτάμι

Συνεργάτες του βουλευτή Χάρη Θεοχάρη σημειώνουν πως στη συνέντευξη του στο Έθνος της Κυριακής επεσήμανε το πόσο ακριβά κόστισε στο Ποτάμι η διγλωσσία.

«Την ίδια μέρα ο επικεφαλής του Ποταμιού επιβεβαίωσε τους φόβους του κ. Θεοχάρη. Την ίδια στιγμή που συζητά με το ΠΑΣΟΚ για την Επιτροπή Διαλόγου μιλάει για την ανάγκη συνεργασίας του Ποταμιού με τη ΝΔ. Αυτό δείχνει πως δε μάθαμε τίποτα από τα λάθη του παρελθόντος» αναφέρουν συνεργάτες του Χάρη Θεοχάρη.

Tι είχε δηλώσει ο Θεοχάρης στο Εθνος

Μια συνέντευξή του στο Εθνος της Κυριακής έβαλε φωτιά στην ηγεσία του Ποταμιού. Εκεί, ο βουλευτής είχε δηλώσει:

«Στο Συνέδριο κάθε στέλεχος πρέπει να λέει με παρρησία τις απόψεις του, ανεξάρτητα αν είναι δημοφιλείς ή όχι. Ετσι ήθελα να συμβάλω στο να βρει το Ποτάμι τον δρόμο του και να ξεπεράσει τις δυσκολίες που αποτυπώθηκαν και στο εκλογικό αποτέλεσμα του Σεπτεμβρίου. Χάσαμε μέρος της δύναμής μας, γιατί δεν καταφέραμε να συγκροτήσουμε ολοκληρωμένο ιδεολογικό στίγμα. Ως αποτέλεσμα, μια μέρα ασκούσαμε σκληρή αντιπολίτευση και την επομένη δίναμε την εντύπωση ότι προσδοκούσαμε να συγκυβερνήσουμε. Πληρώσαμε και πληρώνουμε τις λανθασμένες επιλογές και τη διγλωσσία».

Και όταν ρωτήθηκε ποιά είναι η πιο σημαντική διαφωνία του με την ηγεσία του Ποταμιού απάντησε:

«Υπάρχουν σαφώς θέματα απουσίας εσωκομματικής δημοκρατίας. Αλλά και η διαδικασία διαλόγου με το ΠΑΣΟΚ στην οποία έχουμε εμπλακεί το τελευταίο διάστημα, χωρίς να υπάρχουν τα εχέγγυα επιτυχίας της συνεργασίας αυτής, δεν με βρίσκει σύμφωνο. Αν, όπως διαφαίνεται, δεν φέρει αποτέλεσμα, το Ποτάμι θα το πληρώσει. Ακόμη χειρότερα, όμως, θα διαψεύσουν τις ελπίδες του κόσμου για ανανέωση, αναγέννηση και ενοποίηση του χώρου» ενώ αποκάλεσε «στρατηγικό αδιέξοδο» τη συζήτηση για κοινή κάθοδο του Ποταμιού με τη ΝΔ στις εκλογές.