02 Απριλίου 2016

Βίντεο: Δείτε πώς Ισραηλινοί «κομάντο» εκπαιδεύονται για να αντιμετωπίσουν επίθεση τζιχαντιστών

Άνδρες των ειδικών δυνάμεων του πολεμικού ναυτικού επιχειρούν για την απελευθέρωση ομήρων σε πλοίο - Έτοιμοι να αποτρέψουν «χτύπημα» από το Ισλαμικό Κράτος

Το Ισραήλ διαθέτει από τα πιο καλά εκπαιδευμένα σώματα ασφαλείας στον κόσμο, με τα στελέχη του να είναι έτοιμα ανά πάσα στιγμή να αντιμετωπίσουν πιθανούς εχθρούς και να αποτρέψουν τρομοκρατικά «χτυπήματα».

Τη στιγμή, λοιπόν, που οι επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους έχουν μετατραπεί σε πραγματικό εφιάλτη, το πολεμικό ναυτικό του Ισραήλ προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο ρεσάλτο των τζιχαντιστών σε ισραηλινό πλοίο.

Σε άσκηση που πραγματοποιήθηκε -βίντεο από την οποία δημοσιεύθηκε από τις Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας- συμμετείχαν άνδρες του πολεμικού ναυτικού, πυραυλάκατοι και η μονάδα ειδικών δυνάμεων του πολεμικού ναυτικού Shayetet 13, που, μεταξύ άλλων, επιχειρεί για την απελευθέρωση ομήρων από πλοία σε πειρατεία.

Στα πλάνα που κυκλοφόρησαν καταγράφονται οι μεθοδευμένες ενέργειες των ανδρών των ειδικών δυνάμεων, η έφοδός τους στο πλοίο, η εξουδετέρωση των τρομοκρατών και η προστασία και απελευθέρωση ομήρων, καθώς και η παροχή πρώτων βοηθειών στο ενδεχόμενο τραυματισμού.

Όλα αυτά, ενώ η απειλή του Ισλαμικού Κράτους έχει γιγαντωθεί τον τελευταίο χρόνο, με μαχητές της οργάνωσης να παραμένουν στη Χερσόνησο του Σινά.

Υψηλόβαθμος αξιωματικός του πολεμικού ναυτικού δήλωσε σε δημοσιογράφους πως η απειλή του Ισλαμικού Κράτους «ήταν μία από τις σκέψεις μας για την πραγματοποίηση της άσκησης αυτής, αλλά όχι η μοναδική».

Την ίδια ώρα, οι Ειδικές Δυνάμεις Ασφαλείας (IDF) κατασκευάζουν υποθαλάσσιο φράχτη κοντά στο παραθαλάσσιο ξενοδοχείο Eilat Princess Hotel και στο θέρετρο της Τάμπα, στα σύνορα Αιγύπτου-Ισραήλ για να εμποδίσουν την πρόσβαση σε τρομοκράτες.


Δανάη Δασοπούλου
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ