05 Απριλίου 2016

Τα ΝΕΑ ΞΕΒΡΑΚΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΨΕΥΤΗ! Δημοσιεύουν το πόθεν έσχες του και φαίνεται ότι δεν δήλωσε την εταιρία, όπως λέει!

Επιμένουν για παραλείψεις στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» του πρωθυπουργού και διαψεύδουν όσα ισχυρίστηκε στην απάντησή τουΣυνέχεια στη σφοδρή αντιπαράθεση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, δίνει ο ΔΟΛ μέσα από νέα ανάρτηση στην ιστοσελίδα των «Νέων», απαντώντας στις ανακοινώσεις του Μεγάρου Μαξίμου.

Όπως σημειώνει η ιστοσελίδα, οι δηλώσεις Πόθεν Έσχες του 2010 έχουν δημοσιοποιηθεί και κρατηθεί από τη Βουλή που, σε ηλεκτρονική μορφή, τις είχε δώσει τότε σε όλα τα ΜΜΕ.

Όπως αναφέρεται σχετικά, «Τα Νέα» αναρτούν τη δήλωση του 2010 για ενημέρωση της κοινής γνώμης και αποκατάσταση της αλήθειας, «καθώς προκύπτει σαφώς ότι δεν έχει δηλωθεί η εταιρεία στο Πόθεν Έσχες του 2010 του κ. Τσίπρα».

Μάλιστα, η ιστοσελίδα υπενθυμίζει ότι η εκποίηση του εταιρικού μεριδίου από πλευράς του νυν πρωθυπουργού, «η οποία έγινε τον Ιανουάριο του 2010, δεν αναγράφεται στη δήλωση Πόθεν Έσχες του 2011, που είναι επίσης δημοσιοποιημένη».

Και καταλήγει: «Τα ερωτήματα λοιπόν παραμένουν ή μάλλον πολλαπλασιάζονται».


Αξίζει να σημειωθεί ότι, ανατρέχοντας κανείς στις σελίδες της δήλωσης «πόθεν έσχες» του κ. Τσίπρα, παρατηρεί ότι το 2010 είχει τέσσερις λογαριασμούς με καταθέσεις λίγο πάνω από τα 11.000 ευρώ, ενώ το 2011 υπάρχουν τρεις λογαριασμοί δηλωμένοι, με καταθέσεις που ανέρχονται μόλις σε... 100,75 ευρώ.

Παράλληλα, το 2010 ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται ως κάτοχος μηχανής, η οποία δεν υπάρχει στη δήλωση του 2011.

Υπενθυμίζεται ότι «λάδι στη φωτιά» της αντιπαράθεσης με τον πρωθυπουργό έριξε αρχικά το σημερινό δημοσίευμα των «Νέων» αναφορικά με ομόρρυθμη εταιρεία που σύστησαν το 2007 ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Παππάς, καθώς και ένα αυτοδιοικητικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσιάζοντας ωστόσο παραλείψεις στις δηλώσεις πόθεν έσχες τους, αναφορικά με την εταιρεία αυτή (Αγνάντι ΟΕ).

Το πρωθυπουργικό γραφείο απάντησε, αναφέροντας, μεταξύ άλλων: «Άνθρακες ο θησαυρός. Στις δηλώσεις "πόθεν έσχες" του ο Πρωθυπουργός έχει δηλώσει κανονικά από το 2010 τη συμμετοχή του στην εν λόγω εταιρεία. Το ίδιο ισχύει και για την αντίστοιχη δήλωση του Υπουργού Επικρατείας».

Από τα στοιχεία, ωστόσο, που δημοσιεύονται εκ νέου στην ιστοσελίδα των «Νέων», κάτι τέτοιο δεν προκύπτει...