05 Απριλίου 2016

Ρόμπα έκανε ο Βενιζέλος το καραμαλοΣΥΡΙΖΑίο σούργελο: -Γιατί τηλεφώνησες στην Τσατάνη; -Eτσι γενικά...

Ασαφείς απαντήσεις για το τηλεφώνημά του στην εισαγγελέα Εφετών Γεωργία Τσατάνη, μετά τη συνάντησή που είχαν, έδωσε στον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Μάκη Βορίδη ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Βενιζέλος: Γιατί την πήρατε;

Παπαγγελόπουλος: Έτσι γενικά...

Βορίδης: Είναι φίλη σας;;

Παπαγγελόπουλος: Όχι, έτσι γενικά από ενδιαφέρον...

Βενιζέλος: Εμένα δεν με πήρατε ποτέ...

Παπαγγελόπουλος: Δεν σας παίρνω στη γιορτή σας;

«Φιλικές συζητήσεις γίνονται» δήλωσε νωρίτερα στην Επιτροπή ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, κληθείς να σχολιάσει την επικοινωνία του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης με την εισαγγελία Εφετών, η οποία χειρίστηκε τη δικογραφία Βγενόπουλου. Σύμφωνα με καταγγελία της κυρίας Τσατάνη ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παπαγγελόπουλος την είχε απειλήσει ότι «δεν θα κάνει Χριστούγεννα».

«Δεν επιτρέπεται στον υπουργό σε καμία περίπτωση να ασχοληθεί με μία δικογραφία, και συγκεκριμένη υπόθεση που είναι στη δικαιοσύνη δεν μπορεί παρεμβαίνει... Βέβαια φιλικές συζητήσεις γίνονται –όλοι έχουν φίλους και μπορεί να κάνουν μια συζήτηση– προσωπικά έχω τους φίλους μου στο Πανεπιστήμιο και τυχαίνει να μην έχω φίλους δικαστικούς– δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει μια φιλική συζήτηση, αρκεί να μην έχει να κάνει με τα διακυβεύματα μιας δικογραφίας» υποστήριξε ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος επιχείρησε να αμβλύνει τις εντυπώσεις μετά τις αναφορές ότι τήρησε αποστάσεις από τους χειρισμούς του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

«Δεν έχουμε καμία διάσταση με τον κ. Παρασκευόπουλο, είμαστε σε πλήρη σύμπνοια – ακόμη και ίδια ομάδα είμαστε, Πανιώνιος» δήλωσε από την πλευρά του χαριτολογώντας ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.

Σημειώνεται ότι για την υπόθεση Τσατάνη νωρίτερα στην Επιτροπή Θεσμών της βουλής υπήρξε σύγκρουση του υπουργού Δικαιοσύνης με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.