05 Απριλίου 2016

Βρυξέλλες: «Η σύλληψη μου κατέστρεψε τη ζωή» -Ο δημοσιογράφους που έπιασαν ως καμικάζι... κλαίγεται

Τον γνωρίσαμε όταν η βελγική αστυνομία τον συνέλαβε ως έναν από τους βομβιστές του αεροδρομίου Ζάβεντεμ. O Φεϊσάλ Σ. ήταν ο φερόμενος καμικάζι με το καπελάκι.

Λίγες ημέρες μετά την σύλληψή του, οι αρχές τον άφησαν ελεύθερο, καθώς τα στοιχεία δεν επαρκούσαν, για να μείνει υπό κράτηση.
Οι ενδείξεις που οδήγησαν στη σύλληψη του Φεϊσάλ Σ. δεν επιβεβαιώθηκαν από την προανακριτική διαδικασία. Κατά συνέπεια, αφέθηκε ελεύθερος από τον ανακριτή», είχε ανακοινώσει η εισαγγελία.


Ο Φεϊσάλ Σ. είναι ένας ανεξάρτητος δημοσιογράφος, ο οποίος ήταν γνωστός για την υπεράσπιση των μουσουλμάνων κρατουμένων στο Βέλγιο.

Σε συνέντευξή του, που δημοσιεύτηκε την Τρίτη στη βελγική εφημερίδα Het Laatste Nieuws, υποστηρίζει πως η αστυνομία των συνέλαβε μόνο και μόνο επειδή δεν μπορούσε να εντοπίσει τους πραγματικούς τρομοκράτες.

Οπως δηλώνει, ήταν ένα βολικό άλλοθι για τους Βέλγους.

«Αμέσως είπα στην αστυνομία πως δεν θα μπορούσα να είχα πάει στο αεροδρόμιο, επειδή ήμουν στο σπίτι. Θα μπορούσαν να το έχουν επαληθεύσει. Είχα στοιχεία, αλλά κανείς δεν με άκουγε», τονίζει ο Φεϊσάλ.


Μετά την απελευθέρωσή του, η ζωή του έχει αλλάξει άρδην. «Δεν μπορώ να βγω από το σπίτι», υπογραμμίζει και προσθέτει:

«Η όλη υπόθεση μου έχει καταστρέψει τη ζωή».