06 Απριλίου 2016

Φωτογραφία: Δύο λεοπαρδάλεις κρύβονται στη βλάστηση - Εσείς θα τις βλέπατε

Φημίζονται για την ικανότητά τους να κρύβονται στο περιβάλλον τους, ώστε να αιφνιδιάζουν το θύμα τους όταν επιλέξουν να του επιτεθούν
Οι λεοπαρδάλεις είναι από τα πιο όμορφα, επικίνδυνα και ακριβοθώρητα αιλουροειδή της Αφρικής, που φημίζονται για την ικανότητά τους να κρύβονται στο περιβάλλον τους, ώστε να αιφνιδιάζουν το θύμα τους όταν επιλέξουν να του επιτεθούν.
Το συγκεκριμένο ταλέντο τους επιβεβαιώνεται σε αυτήν την - κατά τ' άλλα - συνηθισμένη φωτογραφία που τραβήχτηκε στο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ της Νότιας Αφρικής και την οποία δημοσιεύει η Daily Mail.

Οι δύο λεοπαρδάλεις που απεικονίζονται στην εν λόγω φωτογραφία έχουν πετύχει το τέλειο καμουφλαζ, αφού ακόμα και το πιο εκπαιδευμένο μάτι δεν μπορεί να διακρίνει τα μαγευτικά ζώα καθώς κρύβονται στη βλάστηση του πάρκου.

Τη φωτογραφία τράβηξε ο Νοτιοαφρικανός ξεναγός του πάρκου Arno Pietersen, ο οποίος παρατήρησε τα δύο ζώα να κρύβονται από μια ύαινα που τριγυρνούσε στην περιοχή. «Οι λεοπαρδάλεις είχαν παγιδευτεί στην κρυψώνα τους, επειδή η ύαινα βρισκόταν εκεί κοντά. Υπάρχει πολύς ανταγωνισμός ανάμεσα στα σαρκοφάγα του πάρκου και οι ύαινες συχνά προσπαθούν να σκοτώσουν τις μικρές λεοπαρδάλεις αν βρουν την ευκαιρία», είπε ο Pietersen στην Daily Mail

Στο μεταξύ, η φωτογραφία του ξεναγού έχει γίνει viral στο διαδίκτυο, καθώς η πλειοψηφία των χρηστών δεν μπορεί να εντοπίσει τα δύο ζώα όση ώρα κι αν προσπαθεί. Δοκιμάστε κι εσείς την παρατηρητικότητά σας ή πηγαίνετε κατευθείαν στη «λύση», παρακάτω.

Η φωτογραφία του ξεναγού



Η «λύση» του γρίφου