19 Απριλίου 2016

ΤΟΛΜΗΣΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΣ ΤΗΝ ΚΑΝΕΛΗ; ΤΟΝ ΗΠΙΕΣ! Αρση ασυλίας για τον Σαχινίδη της ΧΑ αποφάσισε η Βουλή

Η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε την άρση της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ιωάννη Σαχινίδη, για υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμησης εναντίον της Λιάνας Κανέλλη.

Ο κ. Σαχινίδης είχε χαρακτηρίσει την βουλευτή του ΚΚΕ «ηθικό αυτουργό» της δολοφονίας των δύο στελεχών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο. Την άρση ασυλίας του είχε εισηγηθεί ομόφωνα και η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής. Υπέρ της άρσης ασυλίας του κ. Σαχινίδη ψήφισαν 183 βουλευτές, κατά ψήφισαν 4 βουλευτές, ενώ στην κάλπη βρέθηκαν δύο λευκά.

Αντίθετα, η Ολομέλεια αποφάσισε να μην αρθεί η ασυλία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ιωάννη Δέδε, για υπόθεση παράλειψης κατάθεσης δήλωσης πόθεν έσχες ως ιατρός- διευθυντής στο ΚΑΤ και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, για υπόθεση συμμετοχής του σε κινητοποιήσεις κατά της πληρωμής διοδίων.

Η Ολομέλεια αποφάσισε με ψήφους 108 κατά, 78 υπέρ και τρία «παρών», να μην αρθεί η ασυλία του κ. Δέδε. Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, είχε εισηγηθεί, κατά πλειοψηφία, την άρση της ασυλίας του.

Κατά της άρσης της ασυλίας του κ. Μεϊκόπουλου ψήφισαν 177 βουλευτές, ενώ 12 βουλευτές ψήφισαν υπέρ.