15 Απριλίου 2016

Ο Μπαλτάς παραίτησε τον αδερφό Δούρου

«Παραιτήθηκε» χθες ο επικεφαλής του υπουργικού γραφείου, Παναγιώτης Δούρος, από τον υπουργό Πολιτισμού κ. Αριστείδη Μπαλτά. Αυτή είναι η επίσημη πληροφόρηση από το γραφείο Τύπου του υπουργείου, στο οποίο θέσαμε σχετική ερώτηση.

Το liberal.gr έγραψε νωρίτερα την είδηση ότι θα σκάσει ηχηρό «σουτ» στο υπουργείο, φωτογραφίζοντας την περίπτωση Παναγιώτη Δούρου και επιβεβαιώνεται μέσα σε λίγες ώρες.

Ο υπουργός ζήτησε και έλαβε την παραίτηση, διαπιστώνοντας πως η μεταξύ τους συνεργασία δεν προχωρούσε όπως θα έπρεπε.

Πιο αναλυτικά, το liberal.gr νωρίτερα ανέφερε τα εξής:

Ηχηρό σουτ αναμένεται σήμερα από το υπουργείο Πολιτισμού

Εξελίξεις που αναμένονται να κάνουν... ντόρο αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα από το υπουργείο Πολιτισμού. Μετά από φήμες ημερών ότι παραιτείται ο υπουργός, εκείνος αποφάσισε να ξεκαθαρίσει την κατάσταση και να προσπαθήσει να δείξει ποιος είναι το αφεντικό. Έτσι, θα «απαντήσει» δυναμικά και θα ανακοινώσει «παραιτησο-απόλυση»συνεργάτη του. Δηλαδή, δημόσια θα αναφερθεί ότι παραιτείται, στην πραγματικότητα όμως «απολύεται» από τον υπουργό.

Προφανώς δεν θα κάνουν και πολλές χαρές στην παλιά θέση του συνεργάτη, στην οποία και αναμένεται να επιστρέψει, καθώς μέχρι τώρα του την κρατούσαν και του έδιναν και μέρος του μισθού του μάλιστα. Θα βρει «νέα κατάσταση νέα καθήκοντα» όπως θα έλεγαν παλιότερα στην αριστερά. Κι αυτό δεν είναι απαραιτήτως για καλό δικό του, η για καλό των άλλων.

Αυτό δεν είναι πάντως  το σημαντικότερο θέμα για προβληματισμό. Απείρως σοβαρότερη είναι η κατάσταση που φαίνεται να  ξημερώνει στον ΣΥΡΙΖΑ. Η αποπομπή μπορεί να καταλήξει σε εσωκομματικό αγκάθι. Εκτός αν ο κ. Μπαλτάς πήρε το πράσινο φως να την κάνει ακριβώς για να σταλεί ένα συγκεκριμένο μήνυμα.

Λεπτομέρειες, μέσα στη μέρα.

liberal.gr