13 Απριλίου 2016

Ανατροπή και... παράθυρο αθώωσης της Σαράποβα από την WADA

Αρχές Μαρτίου η Μαρία Σαράποβα σόκαρε τον παγκόσμιο αθλητισμό μετά την δημόσια παραδοχής της για χρήση της ουσίας Meldonium.

Η Ρωσίδα τενίστρια διευκρίνισε μάλιστα ότι τα τελευταία 10 χρόνια παίρνει την ουσία, καθώς η οικογένειά της έχει βαρύ ιατρικό ιστορικό με τον σακχαρώδη διαβήτη.

Ωστόσο, σήμερα υπάρχουν νέα δεδομένα και ανοίγει... παράθυρο αθώωσης της.

Όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η Παγκόσμια Ομοσπονδία αντί-ντοπινγκ (WADA), είναι αποδεκτό το όριο του ενός μιλιγράμ (χιλιοστόγραμμο) της ουσίας Μeldonium σε δείγμα αθλητών/τριών πριν την 1η Μαρτίου, κάτι που σημαίνει πως τόσο η διάσημη Ρωσίδα τενίστρια όσο και πολλοί ακόμα αθλητές που έχουν βρεθεί θετικοί στη χρήση του εν λόγω φαρμάκου, ενδέχεται να αποφύγουν την τιμωρία.

Δεν ήταν μάλιστα η μοναδική που μπλέχτηκε στο συγκεκριμένο σκάνδαλο καθώς θετικοί στην ουσία Meldonioum βρέθηκαν πάνω από 100 αθλητές, εκ των οποίων οι 40 προέρχονται από Ρωσία.

«Το Υπουργείο αθλητισμού της Ρωσίας, καλοσωρίζει την απόφαση της WADA γιατί δείχνει επιθυμία για κατανόηση της κατάστασης και όχι να ακολουθηθεί η κατά γράμμα διαδικασία» ανέφερε ο Υπουργός αθλητισμού της Ρωσίας, Βίταλι Μούτκο, με τους Ρώσους να εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι η Σαραπόβα θα καταφέρει τελικά να δηλώσει παρούσα στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν το καλοκαίρι του 2016 στο Ρίο.

Πηγή: Ανατροπή και... παράθυρο αθώωσης της Σαράποβα από την WADA | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/261947/anatropi-kai-parathyro-athoosis-tis-sarapova-apo-tin-wada#ixzz45imwMQnE