11 Απριλίου 2016

ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΕΣ ΙΣΛΑΜ->Ντουμπάι: Με... φετβά απαγόρευσαν οι ιμάμηδες την κλοπή Wi-Fi

Η θρησκευτική οδηγία δημοσιεύτηκε online σήμερα μετά από ανώνυμο ερώτημα κατοίκου της πόλης

Μία αρκετά συνηθισμένη πρακτική στη χώρα μας αλλά και σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου καταδίκασαν σήμερα οι ανώτατες θρησκευτικές αρχές του Ντουμπάι, με φετβά που εξέδωσαν απαντώντας σε ερώτηση ανώνυμου κατοίκου της πόλης.

Η θρησκευτική οδηγία που δημοσιεύτηκε online τη Δευτέρα στον ιστότοπο του τμήματος Ισλαμικών Υποθέσεων και Φιλανθρωπικών Δραστηριοτήτων αφορά την κατακριτέα μεν, άκρως διαδεδομένη δε, πράξη της κλοπής Wi-Fi από γείτονες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Post, o φετβάς επισημαίνει ότι «αν και δεν υπάρχει τίποτε επιλήψιμο όταν γίνεται χρήση του Wi-Fi των γειτόνων με την άδειά τους» όταν αυτό συμβαίνει χωρίς να έχουν δώσει τη συγκατάθεσή τους, πρόκειται για αμαρτία.

Η εν λόγω οδηγία, που δημοσιεύθηκε στην ενότητα των «σύγχρονων φετβάδων», αποτελεί απάντηση σε ερώτημα που υπέβαλε ανώνυμα ένας κάτοικος του Ντουμπάι και αφορούσε στην παράτυπη χρήση Wi-Fi χωρίς την άδεια του συνδρομητή της υπηρεσίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τμήμα Ισλαμικών Υποθέσεων και Φιλανθρωπικών Δραστηριοτήτων είναι επιφορτισμένο να απαντά σε ερωτήματα των πιστών που αφορούν σε μια μεγάλη ποικιλία θεμάτων, από αμιγώς θρησκευτικά θέματα όπως οι προσευχές μέχρι ζητήματα της σύγχρονης ζωής, όπως το παράνομο download ταινιών και οι επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής.

Νάνσυ Κουλούρα
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ