09 Μαΐου 2016

ΒΙΝΤΕΟ-Κορυφαίος ο Μπαλτάς! Παράτησε 100 λάθρο στην Ακρόπολη κι έφυγε...

Ήθελε (λέει) να τους μάθει τον ελληνικό Πολιτισμό. Αλλά τον δικό του προσωπικό πολιτισμό τον ξέχασε κάπου στη... Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Ο Αριστείδης Μπαλτάς έκανε πράξη τη φράση «για τα μάτια του κόσμου» όταν το πρωί της Δευτέρας (09.05.2016) κάλεσε 100 πρόσφυγες για ξενάγηση στην Ακρόπολη, τους... παρέδωσε στην ξεναγό και εξαφανίστηκε.
Όλα αυτά ο υπουργός Πολιτισμού. Ο άνθρωπος που (υποτίθεται πως) πρεσβεύει τον πολιτισμό της χώρας έκανε κάτι εξαιρετικά απρεπές, αν όχι αγενές: κάλεσε οικογένειες προσφύγων και μεταναστών να επισκεφτούν την Ακρόπολη.


Συνολικά 100 άνθρωποι, Σύροι και Αφγανοί, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Ευρώπης. Κι εκείνος τι έκανε; Αφού τους υποδέχτηκε, τους... παράτησε κι έφυγε! Πηγές του υπουργείου, πάντως, υποστήριξαν πως ο κ. Μπαλτάς δεν παράτησε τους πρόσφυγες στην Ακρόπολη αλλά έφυγε για να συναντήσει άλλο γκρουπ στο Μουσείο...


Πριν φύγει όμως, δεν παρέλειψε να κάνει δήλωση. "Η Παλμύρα και ο Παρθενώνας μοιάζουν γιατί δεν είναι ακέραια μνημεία", είπε και πρόσθεσε πως "θέλουμε να στείλουμε μήνυμα στην Ευρώπη".


Χωρισμένοι σε δυο γκρουπ και συνοδευόμενοι από διερμηνείς, οι πρόσφυγες ξεναγήθηκαν στον Παρθενώνα. Οι οικογένειες που βρέθηκαν στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης προέρχονταν από τα κέντρα φιλοξενίας στον Ελαιώνα και το Σχιστό. Τους συνόδευαν επίσης μέλη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.




Ανάμεσα σε εκείνους που βρέθηκαν στην Ακρόπολη για να δουν από κοντά στον Παρθενώνα ήταν και πολλά μικρά παιδάκια. Γι’ αυτό, η αρχαιολόγος που έκανε την ξενάγηση τους είπε την ιστορία της Ακρόπολης σαν... παραμύθι! Τουλάχιστον υπήρχε κάποιος να ενδιαφερθεί...


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ