09 Μαΐου 2016

Αποκάλυψη! Πόσα χρήματα βγάζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις από τους πρόσφυγες και τι τα κάνουν

Βροχή εκατομμυρίων στο ΥΠΕΘΑ καθ' υπέρβαση του προϋπολογισμού του για διαγωνισμούς-συμβάσεις για την παροχή υπηρεσιών σίτισης προσφύγων και μεταναστών σε όλη την Ελλάδα.
«Μάχη» όμως θα λέγαμε ότι γίνεται για το ποιο επιτελείο θα αναλάβει αυτούς τους διαγωνισμούς. Ο λόγος; Μα ποιος άλλος από τα έσοδα που θα εισέλθουν στα ταμεία των ΕΔ για την χρηματοδότηση των μερισμάτων και των εφάπαξ.

Αεροπορία και Ναυτικό όμως κερδίζουν περΠώς ωφελούνταιισσότερα έσοδα για τα Μετοχικά τους Ταμεία ενώ ο Στρατός για άλλη μια φορά είναι ο «ριγμένος» της υπόθεσης.

Όπως είναι γνωστό, οι διαγωνισμοί επιβαρύνονται με έξοδα υπέρ των Μετοχικών Ταμείων 4% για Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας-Στρατού και Ναυτικού και επιπλέον 2% για Ειδικό Λογαριασμό Αλληλοβοήθειας (ΕΦΑΠΑΞ) αλλά μόνο σε Αεροπορία και Ναυτικό. Για τον Στρατό Ξηράς δεν υπάρχει αυτή η κράτηση. Είναι να μην λένε τα στελέχη του ΣΞ ότι είναι ριγμένοι; Το Ναυτικό και η Αεροπορία μαζεύει επιπλέον έσοδα για τα ΕΦΑΠΑΞ των Στελεχών του ενώ ο Στρατός καθόλου από αυτούς τους διαγωνισμούς.

Μήπως κινδυνεύει το ΕΦΑΠΑΞ των στελεχών του ΣΞ λόγω μειωμένων εσόδων. Γιατί δεν υπάρχει και στο ΣΞ ανάλογη κράτηση υπέρ ΕΛΟΑΣ; Αφορά και τις υπόλοιπες προμήθειες.

Δείτε στον κάτω πίνακα ενδεικτικά για ένα διαγωνισμό 1 εκατομμυρίου Ευρώ τα έσοδα για τα ταμεία των ΕΔ και την αδικία στο Στρατό Ξηράς.




Διευκρινίζεται ότι με το άρθρο 96 του Ν.4368/2016 οι δαπάνες για τις δράσεις που αναλαμβάνονται θα καλύπτονται από πιστώσεις είτε του τακτικού Προϋπολογισμού είτε του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων καθ’ υπέρβαση των εγγεγραμμένων πιστώσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.







http://www.onalert.gr/stories/prosfygiko-posa-xrimata-vgazoun-oi-ed-apo-tis-anatheseis-gia-sitisi/49560