14 Μαΐου 2016

Παραλήρημα Αιγύπτιου παρουσιαστή: Ο εκλεκτός του Θεού αλ-Σίσι θα καταστρέψει το Ισραήλ... γιατί το όνομά του έχει 19 γράμματα

Σύμφωνα με μια ερμηνεία των στίχων του Κορανίου το Ισραήλ θα πάψει να υπάρχει το 2022 και όπως είπε και ο Μοχάμεντ ελ-Γκεϊτί, αυτό θα το καταφέρει ο Αμπντελ Φατάχ αλ-Σίσι που είναι εκλεκτός του Αλλάχ

Ο τρόπος με τον οποίο διοικείται η Αίγυπτος, από τον Αμπντελ Φατάχ αλ-Σίσι, έχει πολλές φορές αποκληθεί από πολλούς ως δικτατορία, όμως ο τηλεοπτικός παρουσιαστής Μοχάμεντ ελ Γκεϊτί έφτασε σε άλλο επίπεδο, παρουσιάζοντας τον αλ-Σίσι ως τον εκλεκτό του Θεού, που θα καταστρέψει το Ισραήλ.

Απίστευτο κι όμως αληθινό, αλλά ο παρουσιαστής του δορυφορικού καναλιού LTC, μέσω Twitter, παρέθεσε ένα στίχο από το Κοράνι, ο οποίος ερμηνεύεται από τον Παλαιστίνιο σεΐχη Μπασάμ αλ-Τζαράρ, ως το τέλος της ύπαρξης του κράτους του Ισραήλ μέχρι το 2022. Σύμφωνα με τον Γκεϊτί, ο αλ-Σίσι θα είναι ακόμα πρόεδρος της χώρας τότε και είναι ο μόνος ηγέτης στην περιοχή που είναι ικανός να  καταφέρει κάτι τέτοιο.

«Οι Αιγυπτιακές εκλογές έγιναν το Μάιο του 2014. Θεού θέλοντος, ο στρατηγός (εννοεί τον αλ-Σίσι) θα εκτίσει δυο προεδρικές θητείες, κάτι που σημαίνει ότι το 2022 θα είναι ακόμα στο αξίωμα» είπε ο Γκεϊτί συμπληρώνοντας: «Είναι ο μόνος επιλεγμένος από το Θεό ώστε να επιτύχει ασφάλεια, σταθερότητα και δικαιοσύνη στην Αίγυπτο και το αραβικό έθνος».

Σιγά μην σταματούσε εκεί. Ο Γκεϊτί συνέχισε να παραθέτει λογικά, κατ' αυτόν φυσικά, επιχειρήματα με κορυφαίο... τα γράμματα από τα οποία αποτελείται το όνομα του «στρατηγού». Το 19 είναι κατά πολλούς ιερός αριθμός στη μουσουλμανική θρησκεία και το γεγονός ότι το όνομα του Αμπντελ Φατάχ αλ-Σίσι στα αραβικά αποτελείται από τόσα, τον καθιστά εκλεκτό του Θεού. Αντιθέτως το όνομα του Αμπντελ Νάσερ αποτελείται από 17, του Ανουάρ Σαντάτ από 15 του Μουμπάρακ από 13 και του Μόρσι από 12 γι' αυτό και απέτυχαν.

Από τότε που ανέβηκε στην εξουσία, ο αλ-Σίσι έχει εξαπολύσει μια τεράστια επίθεση εναντίον των υποστηρικτών του πρώην προέδρου Μόρσι, όπως και μελών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, για τους οποίους υποστηρίζει ότι συνδέονται. Εκτός αυτού έχει επιδιώξει την υποστήριξη θρησκευτικών ηγετών.

Σε τέτοιες προσπάθειες, ο αλ-Σίσι δήλωσε στο παρελθόν ότι τον «έστειλε ο Θεός σαν γιατρό για να διαγνώσει τα προβλήματα της Αιγύπτου», ενώ ο μέγας μουφτής της Αιγύπτου είχε δηλώσει ότι «ο Αλλάχ υποστηρίζει τον αλ-Σίσι ώστε να ανακουφίσει την Αίγυπτο από τη δυσφορία».