14 Μαΐου 2016

Η πρωταγωνίστρια στην «π@ρνό» διαφήμιση του Calvin Klein σπάει τη σιωπή της

Την αμφιλεγόμενη διαφήμιση του Calvin Klein που προσφέρει μια «κλεφτή» ματιά κάτω από φούστα μιας νεαρής κοπέλας, η οποία μοιάζει επικίνδυνα με έφηβη, υποστήριξε σήμερα με ανάρτησή της στο Twitter το νεαρό μοντέλο από τη Δανία που πρωταγωνιστεί σε αυτή.
Το Εθνικό Κέντρο Σεξουαλικής Εκμετάλλευσης των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι πρόκειται να διεξάγει εκστρατεία εναντίον της διαφήμισης, ζητώντας από την εταιρεία να την αποσύρει. Ο λόγος, φυσικά, είναι η θύελλα αντιδράσεων που ξέσπασε online, με πολλούς χρήστες των social media να χαρακτηρίζουν την εικόνα της 22χρονης που αποκαλύπτει το εσώρουχό της «αηδιαστική», «πορνογραφική» και «ελκυστική για παιδόφιλους».

«Η Calvin Klein πρέπει να μάθε ότι επειδή οι γυναίκες κυκλοφορούν δημόσια, δεν σημαίνει ότι το σώμα τους είναι δημόσια περιουσία», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Κέντρου, ζητώντας όχι μόνο να αποσυρθεί η διαφήμιση αλλά να υπάρξει και επίσημη συγγνώμη από την εταιρεία στις γυναίκες που προσέβαλε.

Σήμερα το πρωί, ωστόσο, το μοντέλο που πρωταγωνιστεί στη διαφήμιση και του οποίου η εφηβική εμφάνιση συνέβαλε στον... ντόρο, αποφάσισε να εκφράσει την δική της άποψη μέσα Instagram, υπερασπιζόμενη την αμφιλεγόμενη διαφήμιση.

«Όλη αυτή η συζήτηση με κάνει να σκέφτομαι πόσο αποξενωμένοι είναι μερικοί άνθρωποι με το γυναικείο σώμα και πόσο πολύ το φοβούνται. Να είστε αληθινοί και να αγαπάτε τον εαυτό σας και την σεξουαλικότητά σας», έγραψε η 22χρονη Klara Kristin στον λογαριασμό της, χρησιμοποιώντας το hashtag #girlpower.

Δείτε παρακάτω τη διαφήμιση