07 Μαΐου 2016

Τον πούλο και το 25% των εσόδων ΤΑΙΠΕΔ που θα πήγαινε στο ασφαλιστικό

Παρά την υποτιθέμενη αλλαγή που ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕ ότι κατάφερε να περάσει η ελληνική κυβέρνηση πέρυσι τον Ιούλιο στο νέο Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας σύμφωνα με την οποία το 25% των εσόδων του θα πηγαίνουν...
για τα ασφαλιστικά ταμεία το νομοσχέδιο που ψηφίζεται αύριο στη βουλή δεν προβλέπει αυτά τα πιθανά έσοδα αλλά ακριβώς το αντίθετο αφού εξαιρεί την περιουσία του Δημοσίου που ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ

Διαβάστε το επίμαχο άρθρο:

Άρθρο 49 Πρόσθετοι πόροι Ασφαλιστικού Συστήματος

Στους πόρους ΕΦΚΑ από 1-1-2017 συμπεριλαμβάνονται οι εξής:

1. Τα έσοδα των εταιριών των άρθρων 47 και 48, μέρος των οποίων δύναται με απόφαση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης να ενισχύει τον ΑΚΑΓΕ.

2. Τα ποσά των επιβληθέντων προστίμων των άρθρων 23 και 24 του Ν. 3996/2011, όπως αυτά ισχύουν.

3. Το 20% των εσόδων που προκύπτουν από την εκποίηση και εκμετάλλευση ακινήτων του Δημοσίου ή των Ν.Π.Δ.Δ. ή των δημοσίων επιχειρήσεων των οποίων το μετοχικό κεφάλαιο ανήκει εξ ολοκλήρου, άμεσα ή έμμεσα, στο Δημόσιο ή σε Ν.Π.Δ.Δ, εξαιρουμένων όσων έχουν μεταβιβαστεί στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Ελληνικού Δημοσίου σύμφωνα με το Ν.3986/2011, όπως ισχύει.

4. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών ρυθμίζεται κάθε άλλη αναγκαία για την εφαρμογή του παρόντος λεπτομέρεια.

http://www.thepressproject.gr/mou/index.php?aid=93237