15 Μαΐου 2016

ΣΥΡΙΖΑία ΣΕ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΔΑΠΑΝΗΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ! Ποιοι περιλαμβάνονται στους 400 Έλληνες των Panama Papers

Καθηγητές Πανεπιστημίου, στελέχη κρατικών νοσοκομείων και άλλων δημόσιων φορέων, μέχρι και ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων, καταστημάτων με ξηρούς καρπούς αλλά και γηπέδων γκολφ, περιλαμβάνονται την λίστα των 400 Ελλήνων στα  Panama Papers.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής, ένα από τα πρόσωπα κυρίου ενδιαφέροντος στη λίστα είναι η διευθύντρια φαρμακείου σε κρατικό νοσοκομείο η οποία ταυτόχρονα ήταν κύριο μέλος επιτροπής που είχε συσταθεί το περασμένο καλοκαίρι από το υπουργείο Υγείας για τον έλεγχο της φαρμακευτικής δαπάνης!

Στη λίστα εμφανίζεται το όνομα καθηγητή Οικονομικών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο που είναι και επενδυτικός σύμβουλος, η σύζυγος, χωρίς επαγγελματική ιδιότητα, καθηγητή του ΤΕΙ Λάρισας, αλλά και το όνομα πρώην προέδρου νοσοκομείου στη Θράκη, ο οποίος εμφανίζεται μαζί με τη σύζυγό του να συμμετέχουν από το 2005 σε offshore.

Στη λίστα περιέχεται ακόμη το όνομα ιδιοκτήτη επενδυτικής εταιρείας που είχε απορροφήσει και κατασκευαστικές και ο οποίος ήταν αναφερόμενος και στις μετοχές «φούσκες» της περιόδου 1999-2001, ενώ υπάρχει και το όνομα συνιδιοκτήτη ομίλου επιχειρήσεων ενδυμάτων, το όνομα του οποίου υπήρχε και στη λίστα Λαγκάρντ.

Στα ίδια αρχεία από τον Παναμά εμφανίζεται το όνομα συνεργάτη καταζητούμενου για τραπεζικό σκάνδαλο, αλλά και ο ιδιοκτήτης τεχνικής εταιρείας στο Χαλάνδρι.