15 Μαΐου 2016

Ζυλί Γκαγιέ: Αλωνίζει στο Elysee και διορίζει υπουργούς την ώρα που ρίχνει... ταρώ!

- Μετά τις αποκαλύψεις για τον "άτακτο" Μισέλ Σαπέν ένα νέο βιβλίο βάζει "φωτιά" στο Μέγαρο των Ηλυσίων
- Είναι η βιογραφία της Ζιλί Γκαγιέ, συντρόφου του Φρανσουά Ολάντ
- Περιγράφει πως η Γαλλίδα ηθοποιός "λύνει και δένει" στο προεδρικό Μέγαρο και έχει λόγο ακόμη και στο ποιος θα γίνει υπουργός!
- Η Γκαγιέ πρότεινε για υπουργό Εργασίας τη Μιριάμ Ελ Κομρί στο υπουργείο Εργασίας ενώ... έριχνε τα χαρτιά κατά τις διακοπές της με τον Ολάντ στην Κυανή Ακτή!
Δεν τον έφτανε ο... νέος Μάης που ζει η Γαλλία μετά την απόφαση να περάσει από την "πίσω πόρτα" το νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις (σ.σ. πέρασε με προεδρικό διάταγμα χωρίς να "πάει" ποτέ στην εθνική αντιπροσωπεία), ούτε το ότι η δημοτικότητά του είναι στα τάρταρα (οι προβλέψεις λένε πως δεν θα περάσει ούτε στον δεύτερο γύρο των εκλογών του ’17), ήρθε τώρα ένα νέο βιβλίο να βάλει... φωτιά στα μπατζάκια του Φρανσουά Ολάντ.

Έχει τον τίτλο Mademoiselle (Δεσποινίς) και είναι μια νέα βιογραφία για τη σύντροφό του Ζιλί Γκαγιέ, γνωστή ηθοποιό και άτυπη Πρώτη Κυρία της Γαλλίας. Το βιβλίο περιγράφει πως η Γκαγιέ «λύνει και δένει» στο Elysee και αποφασίζει για τα πάντα μέσα στο προεδρικό μέγαρο της Γαλλίας: από το μενού μέχρι το ποιος θα πάρει χαρτοφυλάκιο υπουργείου!


Το βιβλίο υπογράφει η Πολίν Ντελασί, δημοσιογράφος του περιοδικού Paris Match (στο οποίο εργαζόταν και η πρώην σύντροφος του Ολάντ Βαλερί Τριερβελέρ). Η συγγραφέας μίλησε στο Έθνος της Κυριακής και αναφέρθηκε στην επιρροή της ερωμένης του Γάλλου προέδρου, η οποία ξεκινά από την επιλογή του μενού στο Προεδρικό Μέγαρο και φτάνει ως την τοποθέτηση της Μιριάμ Ελ Κομρί στο υπουργείο Εργασίας, που σύμφωνα με τη βιογραφία προτάθηκε από τη Ζιλί την ώρα που έριχναν... κάρτες ταρώ, ακούγοντας μουσική στις διακοπές τους στην Κυανή Ακτή.

Παρόλο που ο φίλος της Ζιλί, Οντρέ Μαρνέ, ο οποίος έχει δειπνήσει με το ζευγάρι είπε «δε νομίζω ότι μιλάνε συχνά για πολιτική» αυτό δεν απέκλεισε μια άλλη αποκάλυψη του βιβλίου, την τοποθέτηση της Μιριάμ Ελ Κομρί, το νομοσχέδιο της οποίας για το ασφαλιστικό έβγαλε όλη τη Γαλλία στους δρόμους με πολλούς να μιλούν ήδη για έναν νέο "Μάη".


«O Φρανσουά και η Ζιλί παίζουν ταρώ και ακούν μουσική. Μερικές φορές προκύπτει συζήτηση πάνω στον επικείμενο ανασχηματισμό. Αυτή θα πρότεινε το όνομα της Μαριάμ Ελ Κομρί για να αντικαταστήσει τον Φρανσουά Ρεμπσαμέν στο υπουργείο Εργασίας». «Η Ζιλί δίνει τη γνώμη της, αυτή της πιστής αναγνώστριας του Τύπου, ανήσυχη για την πτώση των πωλήσεων εφημερίδων, που δεν διστάζει να αστειευτεί για την πρόσφατη δημοσιότητα που έχει πάρει το όνομά της». Μάλιστα, φέρεται να είπε στον Ολάντ γελώντας: «Φρανσουά, δεν έχουμε παρά να παντρευτούμε, έτσι θα κάνουμε τις εφημερίδες να πουλήσουν!».
Η ζωή... πριν τον Ολάντ

Η Γκαγιέ μεγάλωσε σε ένα διαμέρισμα στην Faubourg-Saint-Honoré, στο 8ο διαμέρισμα του Παρισιού μόλις 190 μέτρα από το προεδρικό μέγαρο. Είχε πάντα σχέση με τα κορυφαία ονόματα της γαλλικής πρωτεύσουσας αφού η μητέρα της είχε διακοσμήσει σπίτια διάσημων ηθοποιών όπως η Κατρίν Ντενέβ και η Εμανουέλ Μπεάρ. Στο βιβλίο αποκαλύπτεται ότι ένας από τους μεγάλους νεανικούς έρωτες της ηθοποιού και κινηματογραφικής παραγωγού ήταν ένας μουσικός που για να ζήσει δούλευε ως βοηθός και σοφέρ της Κάρλα Μπρούνι, συζύγου του πρώην προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί.

Η σχέση της με τον Ολάντ δημοσιοποιήθηκε όταν το περιοδικό Closer εντόπισε τον Γάλλο πρόεδρο να φεύγει από το σπίτι της ως συνεπιβάτης ενός σκούτερ. «...Το πρωί φεύγει πάντα πρώτος στην πίσω θέση ενός σκούτερ. Ένα αυτοκίνητο ακολουθεί. Τα οχήματα μπαίνουν στο υπόγειο parking στο νούμερο 10 της ίδιας οδού. Ο επιβάτης του σκούτερ βγάζει το κράνος, είναι ο πρόεδρος. Δεν είναι πλέον επιβάτης δίκυκλου, κάθεται στις πίσω θέσεις ενός αυτοκινήτου. Πρόκειται για το δικό του τέχνασμα εκ διήθησης: σε 400 μέτρα βρίσκεται το Μέγαρο Ελιζέ» αναφέρεται στο βιβλίο.


Ο γάμος της Γκαγιέ με τον πατέρα των παιδιών της, τον Αργεντινό σεναριογράφο και συγγραφέα Σαντιάγκο Αμιγκορένα, ήταν μια ένωση μεταξύ εύπορων οικογενειών των οποίων τα παιδιά μοιράζονταν το κοινό τους πάθος για τον κινηματογράφο και την Πάτμο. Στο ελληνικό νησί είχε ένα από τα δύο εξοχικά του σπίτια ο πατέρας των παιδιών της και όταν έρχονταν μαζί μετακινούνταν από τη Χώρα στην αγαπημένη τους Ψιλή Άμμο με σκούτερ, ξυπόλητη αυτή, χωρίς κράνος και οι δύο.

Η συγγραφέας του βιβλίου - Φωτογραφία Το Εθνος της Κυριακής

Η συγγραφέας του βιβλίου λέει στο Έθνος σχετικά με τις διακοπές της Ζιλί Γκαγιέ στην Ελλάδα: «Όσο καιρό είναι με τον Ολάντ δεν έχει έρθει. Αλλά αγαπάει πολύ την Πάτμο και ειδικά οι δύο γιοι της». Και συμπληρώνει πως η Γκαγιέ «προέρχεται από ένα περιβάλλον αστών, αυτό που λέμε στη Γαλλία ''της αριστεράς-χαβιάρι'', μεγάλωσε από μια οικογένεια μεγάλων γιατρών με ένα πολύ σημαντικό δίκτυο φίλων».

Πηγή: Έθνος της Κυριακής