19 Μαΐου 2016

Έτοιμη η λίστα με τους 70 «στρατιώτες» του Κυριάκου

Μπορεί ο χρόνος των εκλογών, να βρίσκεται στα χέρια του Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο η Συγγρού έχει ήδη έτοιμη μια λίστα με 50-70 στελέχη απ” όλη την Ελλάδα, τα οποία πρόκειται να κατέβουν ως υποψήφιοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της ΝΔ επιδιώκει εφόσον εκλεγούν να ελέγχει Κοινοβουλευτική Ομάδα σε σχέση με τους σημερινούς βουλευτές που στην πλειοψηφία τους δεν τον στήριξαν στην εσωκομματική μάχη.

Όπως αναφέρει το 15minutes.gr στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, τη Β” Αθήνας η ηγετική ομάδα προωθεί τον γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού Γιάννη Οικονόμου και τον γραμματέα Επιστημονικών Φορέων Νίκο Κωστόπουλο οι οποίοι μάλιστα έχουν ξανακατέβει.

Ακόμα θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους ο γραμματέας Οργανωτικού Βασίλης Σπανάκης και ο γραμματέας Αυτοδιοίκησης Τάσος Γαϊτάνης, ο γραμματέας Παραγωγικών Φορέων Βασίλης Ξυπολυτάς και ο αναπληρωτής γραμματέας Προγράμματος και πρώην δήμαρχος Μελισσίων Μανώλης Γραφάκος.

Ένα νέο και άφθαρτο πρόσωπο που θα κατέβει όμως στην δύσκολη αρένα της Β Αθήνας είναι και ο πρόεδρος του ΕΛΚ, Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

Στην Α’ Αθηνών υποψήφιος θα είναι ο Δημήτρης Ιατρίδης ενώ στην Περιφέρεια Αττικής ο Γιώργος Κοκκόλης και ο Τζαφέρης Μελέτης.

Στην Α Θεσσαλονίκης θα κατέβουν η Βίκυ Ευταξά και η Βασιλική Νάκου ενώ στη Β’ ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Γαλαμάτης, ο αντιπεριφερειάρχης Φάνης Παππάς και ο Κώστας Φωτίου.

Στην Αιτωλοακαρνανία όλα δείχνουν ότι επιστρέφει στα ψηφοδέλτια ο Σπήλιος Λιβανός όπως και στην Ηλεία ο Γιώργος Κοντογιάννης.

Στην Πρέβεζα ο Γιώργος Κατσαούνος και στην Κεφαλονιά η Σοφία Λουκέρη.

Στα Γρεβενά θα κατέβει ο Θανάσης Σταυρόπουλος, ο Λευτέρης Μωϋσιάδης, στις Σέρρες ο Τάσος Χατζηβασιλείου ενώ στο Κιλκίς ο Τριαντάφυλλος Πετρόγλου.

Πάντως στον κατάλογο υπάρχουν και ονόματα από άλλα κόμματα που αναμένεται να μεταπηδήσουν στη ΝΔ και θα κατέβουν στις επόμενες εκλογές.