19 Μαΐου 2016

Airbus της EgyptΑir χάθηκε 280 χλμ. από τις Αιγυπτιακές ακτές

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα, η πτήση MS804 (Παρίσι – Κάιρο) της EgyptΑir, έχει εξαφανιστεί από τα ραντάρ.

Το αεροσκάφος A320 επρόκειτο να προσγειωθεί στην Αίγυπτο τα ξημερώματα και απογειώθηκε από τη γαλλική πρωτεύουσα το βράδυ της Τετάρτης, με 56 επιβάτες και 10 μέλη πληρώματος.



Σύμφωνα με την EgyptΑir το αεροσκάφος χάθηκε από τα ραντάρ περίπου στις 02:30 τα ξημερώματα κι ενώ βρισκόταν σε απόσταση 280 χιλιομέτρων από τις αιγυπτιακές ακτές. Μάλιστα οι αιγυπτιακές αερογραμμές έδωσαν στη δημοσιότητα και τις εθνικότητες των επιβατών.



Οπως αναφέρουν στην πτήση επέβαιναν 30 Αιγύπτιοι, 15 Γάλλοι, 2 Ιρακινοί, 1 Σαουδάραβας, 1 Βρετανός, 1 Βέλγος, 1 από το Κουβέιτ, 1 Σουδανός, 1 από το Τσαντ, 1 Πορτογάλος, 1 Αλγερινός κι ένας Καναδός. Μεταξύ των επιβατών βρίσκονταν ένα παιδί και δύο βρέφη.




Η εφημερίδα «Ahram» της Αιγύπτου, αναφέρει ότι ο πιλότος δεν έκανε κάποια κλήση έκτακτης ανάγκης, πριν από την εξαφάνιση του αεροσκάφους, ενώ και στην επικοινωνία που είχαν και οι Ελληνες ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας με το πλήρωμα θαλάμου της πτήσης δεν υπήρξε καμία αναφορά για κάποιο πρόβλημα.

Το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου, συγκεντρώνει στοιχεία για την τεχνική κατάσταση του αεροσκάφους, που εξαφανίστηκε στη Μεσόγειο, ενώ την ίδια ώρα, αξιωματούχος του αεροδρομίου στο Παρίσι, αρκέστηκε στην εξής δήλωση: «Το αεροσκάφος δεν προσγειώθηκε. Αυτό μπορούμε να πούμε για την ώρα».


Αξιωματούχοι των υπηρεσιών Πολιτικής Αεροπορίας στην Αίγυπτο, εκτιμούν ότι το αεροσκάφος της EgyptAir που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ εντός του εθνικού εναέριου χώρου της Αιγύπτου, έχει συντριβεί στη θάλασσα.