12 Μαΐου 2016

Ο Μουζάλας παραδέχεται επίσημα ότι η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο για τους πρόσφυγες της Β. Ελλάδας!

Σε ωμή παραδοχή πως η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο για την διαχείριση της προσφυγικής κρίσης στη Βόρεια Ελλάδα προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.
Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Β’ Θεσσαλονίκης, Γιώργου Αρβανιτίδη αναφορικά με την μετεγκατάσταση προσφύγων από την Ειδομένη σε κτίρια της Βιομηχανικής Περιοχής Σίνδου, ο κ. Μουζάλας απάντησε ότι ο σχεδιασμός γίνεται: «αποκλειστικά από τις ανάγκες για άμεση δημιουργία αξιοπρεπών χώρων προσωρινής φιλοξενίας των προσφύγων που επείγουν».

Στην ίδια απάντηση ο κ. Μουζάλας κάνει γνωστό ότι πρόσφυγες ενδεχομένως να φιλοξενηθούν και σε άλλα εργοστάσια εκτός Βιομηχανικής Περιοχής.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Τόσκας, νίπτει τας… χείρας του, καθώς αρκείται να αναφέρει πως ο ίδιος και το υπουργείο του δεν είναι υπεύθυνοι για τη διαχείριση των προσφύγων. «Η δημιουργία κέντρων φιλοξενίας προσφύγων- μεταναστών αποφασίζεται από το αρμόδιο όργανο σε συνεννόηση με τους τοπικούς φορείς».

Σημειώνεται ότι από τους εμπλεκόμενους τοπικούς φορείς ΚΑΝΕΝΑΣ δεν συμφωνεί με την μετεγκατάσταση προσφύγων σε χώρους της ΒΙΠΕ Σίνδου. Τόσο ο δήμαρχος του δήμου Δέλτα όσο και οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων της περιοχής το διάστημα από την ημέρα που έγιναν γνωστές οι προθέσεις της κυβέρνησης μέχρι σήμερα δηλώνουν πως είναι αντίθετοι με τη συγκεκριμένη απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι με την ερώτησή του ο κ. Αρβανιτίδης ζητούσε από τους αρμόδιους υπουργούς (ο Πάνος Καμμένος αν και έλαβε την ερώτηση είναι ο μόνος που δεν έχει απαντήσει) να ενημερωθεί για τον κυβερνητικό σχεδιασμό που σχετίζεται με την μετεγκατάσταση των προσφύγων στους συγκεκριμένους χώρους και για πόσο καιρό.


του Βαγγέλη Στολάκη
http://www.karfitsa.gr/2016/05/12/mono-stin-k-o-moyzalas-paradexetai-ep/