18 Μαΐου 2016

Οι αστυνομικοί της Ροδόπης μαθαίνουν βουλγάρικα για να εξυπηρετούν τους ταξιδιώτες

Στα θρανία έκατσαν 21 αστυνομικοί οι οποίοι ασχολούνται με την διενέργεια διαβατηριακών ελέγχων στο Μεθοριακό Σταθμό της Νυμφαίας Ροδόπης.

Οι αστυνομικοί ολοκλήρωσαν τον κύκλο εκπαιδευτικών σεμιναρίων για την εκμάθηση της βουλγαρικής γλώσσας στο πλαίσιο συνεργασίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με το Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιελάμβανε μεταξύ άλλων διδασκαλία για την ιστορία και τον πολιτισμό της σύγχρονης Βουλγαρίας, γραμματική της βουλγαρικής γλώσσας, λεξιλόγιο - χρήσιμη ορολογία της βουλγαρικής γλώσσας και εξάσκηση στην χρήση του προφορικού λόγου στην ίδια γλώσσα.

Τη διδασκαλία των αστυνομικών υπαλλήλων ανέλαβαν καθηγητές του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, καθώς επίσης και τελειόφοιτοι φοιτητές του συγκεκριμένου τμήματος υπό την εποπτεία των αρμόδιων καθηγητών τους.

Σκοπός του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού προγράμματος ήταν η απόκτηση βασικών γνώσεων της βουλγαρικής γλώσσας από τους αστυνομικούς, οι οποίες θα τους βοηθήσουν κατά τη διενέργεια των αστυνομικών ελέγχων.