19 Μαΐου 2016

Δείτε ποιες ΔΕΚΟ μπαίνουν στο Υπερταμείο

Κυβερνητικές μεθοδεύσεις για να κρύψουν την λίστα με τα κρατικά περιουσιακά στοιχεία που βγαίνουν προς εκποίηση καταγγέλλει η αντιπολίτευση

Κυβερνητικές μεθοδεύσεις για να κρύψουν την λίστα με τα κρατικά περιουσιακά στοιχεία που βγαίνουν προς εκποίηση καταγγέλλει η αντιπολίτευση ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα προχωρήσει η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην επιτροπή εάν δεν κατατεθούν άμεσα τα παραρτήματα για το υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων.

Το θέμα έθεσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Κουτσούκος που εξήγησε ότι αν και στο επίμαχο άρθρο για τη δημιουργία του Ταμείου γίνεται αναφορά για παραρτήματα που περιγράφουν ποια ακίνητα και κρατικές εταιρίες θα εκποιηθούν, τα εν λόγω παραρτήματα δεν έχουν κατατεθεί ακόμα στη Βουλή και δεν τα έχουν παραλάβει οι βουλευτές.

Υπό αυτά τα δεδομένα ο κ. Κουτσούκος εξήγησε ότι πρέπει να διακοπεί η συνεδρίαση. Επίσης, ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος κάλεσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να πάρουν δημόσια θέση και να πουν αν επιθυμούν να συνεχιστεί η συζήτηση την στιγμή που δεν ξέρουν τι θα εκποιηθεί και τι όχι.

Ακολούθως, η ΝΔ δια των Χρήστου Σταϊκούρα, Μάκη Βορίδη, Γιάννη Τραγάκη, Νίκου Δένδια και Ντόρας Μπακογιάννη σημείωσαν  προς τους υπουργούς « ζητάτε εν λευκώ εξουσιοδότηση για αποκρατικοποιήσεις. Η αξιωματική και ελάσσονα αντιπολίτευση δεν θα μπει στην συζήτηση αν δεν υπάρξουν τα παραρτήματα. Που να χτυπιέστε η συζήτηση δεν θα αρχίσει . θα αρχίσει μόνο όταν θα ξέρουμε τι θα ψηφίζουμε».

Από την πλευρά της κυβέρνησης ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης κατέθεσε το παράρτημα με τις ΔΕΚΟ που μπαίνουν στο υπερ ταμείο και τα ακίνητα που παραμένουν στο ΤΑΙΠΕΔ, χωρίς όμως να καταθέσει την λίστα με τα 14 ακίνητα του ΤΑΙΠΕΔ που πάνε στο Ταμείο.  Επίσης ο κ. Γιώργος Σταθάκης αντιλαμβανόμενος την πίεση που ασκείται στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να υποστηρίξει «Δεν μιλάμε για  ταμείο ιδιωτικοποιήσεων αλλά αξιοποίησης σε βάθος τριακονταετίας».

Σύμφωνα με τα κατατεθέντα παραρτήματα οι ΔΕΚΟ που περνάνε άμεσα στο Ταμείο (σ.σ. με την έναρξη λειτουργίας του) είναι:

ΟΑΣΑ, ΟΣΥ ΑΕ, ΣΤΑΣΥ ΑΕ, ΟΑΚΑ και ΕΛΤΑ ΑΕ ενώ σε επόμενο διάστημα θα μπουν οι: ΕΥΑΘ ΑΕ, ΕΥΔΑΠ ΑΕ, ΕΛΒΟ ΑΕ, Αττικό ΜΕΤΡΟ ΑΕ, Κτηριακές Υποδομές ΑΕ και ΔΕΗ ΑΕ

Xρήστος Μπόκας
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ