10 Μαΐου 2016

Τώρα οι λάθρο περνούν με βάρκες από τη Δανία στη Σουηδία!

Με τον Βαλκανικό Διάδρομο κλειστό, το πέρασμα του Μπρένερ να φυλάσσεται από ισχυρές δυνάμεις της αυστριακής αστυνομίας και την Ελβετία να έχει κατεβάσει τον στρατό, ακόμη και τανκ προκειμένου να εμποδίσει τη διέλευση των προσφύγων από το έδαφός της, οι άνθρωποι αυτοί ανακάλυψαν νέους διαδρόμους για να φτάσουν στον προορισμό τους.
Πλέον, προσπαθούν να πλησιάσουν στη Βόρεια και Κεντρική Ευρώπη μέσω... βορρά, χρησιμοποιώντας πλοία προκειμένου να φτάσουν στις σκανδιναβικές χώρες!

Δανία και Σουηδία έζησαν στιγμές... Αιγαίου, όταν μία βάρκα στην οποία μετέβαιναν τέσσερις μετανάστες από το Μαρόκο, θέλησε να πλησιάσει τις ακτές της Σουηδίας! Το πλοιάριο βυθίστηκε, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στις αρχές της Δανίας, απ' όπου ξεκίνησε η το ταξίδι των προσφύγων, προκειμένου να ξεκινήσει η επιχείρηση για τη διάσωσή τους. Η δανέζικη ακτοφυλακή κατάφερε να σώσει και τους τέσσερις ανθρώπους, ωστόσο οι δύο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Η αστυνομία της Δανίας ενημέρωσε ότι τις τελευταίες ημέρες, τουλάχιστον 33 πρόσφυγες έχουν επιχειρήσει να μεταβούν μέσω θαλάσσης από τη Δανία στη Σουηδία, ενώ το φαινόμενο αρχίζει και εντείνεται, καθώς υπάρχουν αναφορές από κατοίκους για συχνές, πλέον, εμφανίσεις προσφύγων, οι οποίοι χρησιμοποιούν πλωτά μέσα για να φτάσουν στον προορισμό τους, τη Σουηδία.