18 Μαΐου 2016

Παρέμβαση Κατρούγκαλου για να βάλει κομματόσκυλο και στην UNICEF

Η ωμή και δημόσια «παρέμβαση» του υπουργού Εργασίας στην εκλογή προέδρου της UNICEF που έφαγε «κράξιμο»

Στη γνωστή πρακτική κομματικοποίησης των πάντων συνεχίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Τελευταίο περιστατικό η ωμή και δημόσια «παρέμβαση» του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου στην εκλογή προέδρου της UNICEF.

Στη στήλη του στα «ΝΕΑ» ο Γιώργος Παπαχρήστος περιγράφει πώς ο υπουργός προέτρεψε δημοσίως μέλη της UNICEF να ψηφίσουν ως πρόεδρο μια κυρία που ονομάζεται Σοφία Τζιτζίκου, έχοντας ως αντίπαλό της την κυρία Λόλα Νταϊφά. Η αναστάτωση προκλήθηκε δεδομένης της μυστικότητας της ψηφοφορίας, με τον υπουργό να «τρώει άγριο κράξιμο».

Η συνέλευση συγκλήθηκε για να εκλέξει πρόεδρο στη θέση του αποδημήσαντος Λάμπρου Κανελλόπουλου.

«Μωρέ, το βλέπω εγώ, σε λίγο θα κατεβάζουν κομματικούς υποψηφίους και στις εκλογές για την ανάδειξη διαχειριστή πολυκατοικίας», καταλήγει το άρθρο.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Γιώργου Παπαχρήστου

Και ύστερα από αυτό το σύντομο μάθημα πολιτικής θεωρίας, το οποίο φαντάζομαι συνάρπασε πλην άλλων και τον γνωστό αγκιτάτορα υπουργό Κατρούγκαλο, αυτοαναγορευθέντα προσφάτως σε «ταξικό αποστάτη», είναι ευκαιρία να αναφερθώ σε χθεσινό του «κατόρθωμα». Συνέβη κατά τ γενική συνέλευση της UNICEF.

Η συνέλευση συγκλήθηκε για να εκλέξει πρόεδρο στη θέση του αποδημήσαντος Λάμπρου Κανελλόπουλου, φίλου μου καλού, και ο υπουργός Κατρούγκαλος ως μη όφειλε, δεδομένης της μυστικότητας της ψηφοφορίας προέτρεψε δημοσίως μέλη της UNICEF να ψηφίσουν ως πρόεδρο μια κυρία ονόματι Σοφία Τζιτζίκου. Δεν γνωρίζω τους λόγους της επιλογής του, γνωρίζω όμως ότι ανθυποψηφία της κυρίας Τζιτζίκου ήταν μια σπουδαία κυρία. κάποτε γκουρού της επικοινωνίας, η κυρία Λόλα Νταϊφά.

Φυσικά, ο υπουργός έφαγε κράξιμο. αλλά το σημαντικό δεν είναι αυτό: κατά τη γνώμη μου, το σημαίνον και απολύτως ενδεικτικό της πρακτικής ΣΥΡΙΖΑ είναι να επιχειρεί να κομματικοποιήσει ακόμη και ένα φιλανθρωπικό σωματείο (και ποιο μάλιστα...) όπως η UNICEF!

Μωρέ, το βλέπω εγώ, σε λίγο θα κατεβάζουν κομματικούς υποψηφίους και στις εκλογές για την ανάδειξη διαχειριστή πολυκατοικίας