06 Ιουνίου 2016

Νέα "μίζα" 3 εκατ. για τον Μαρτίνη φέρονται να εντοπίζουν οι Αρχές

Του Παναγιώτη Στάθη

Πολλαπλά δικαστικά μέτωπα, που δυσχεραίνουν την ήδη βεβαρημένη θέση του, έχουν ανοίξει για τον mr Ερρίκος Ντυνάν , Ανδρέα Μαρτίνη, ο οποίος βιώνει την κατακόρυφη πτώση στη δύση της πολυτάραχης ζωής του κι ενώ σύμφωνα με τους δικηγόρους του αντιμετωπίζει βαρύτατα προβλήματα υγείας.

Ο πάλαι ποτέ ισχυρός άνδρας του Ερρίκος Ντυνάν και του κοινωφελούς ιδρύματος του Ερυθρού Σταυρού, κατηγορείται για σειρά ενεργειών σε βάρος του νοσοκομείου και του ιδρύματος, με την ατιμωτική – λόγω ηθικής απαξίας- ένδειξη πως η δράση του ήταν τελικώς "επωφελής" για τους προσωπικούς του λογαριασμούς.

Μόλις  5 μέρες μετά την προφυλάκισή του από τους ανακριτές διαφθοράς, οι δικηγόροι του Μιχ. Δημητρακόπουλος και Ι.Θωμάς, υπέβαλαν αίτημα αποφυλάκισης ακόμα και με βραχιολάκι, όμως στο  μεσοδιάστημα και πάρα τις αρνήσεις απέναντι σε κάθε κατηγορία, φαίνεται πως προέκυψε νεα –εικαζόμενη - μίζα στο λογαριασμό του η οποία αγγίζει τα 3 εκατομμύρια δολάρια. Κερασάκι στην τούρτα η αποκάλυψη πως ο ένας δικηγόρος, εξάδελφος της γυναίκας του, τον οποίο ουσιαστικά επικαλέστηκε ως "άλλοθι" τον διέψευσε κατηγορηματικά, σύμφωνα με πληροφορίες, στην ανάκριση.

Ο δικηγόρος

Ο δικηγόρος ενεπλάκη από τον Μαρτίνη στην υπόθεση της καταγγελλόμενης μίζας ύψους 3.1 εκατ. μάρκων από την γερμανική Hospitalia για την προμήθεια ξενοδοχειακού εξοπλισμού για το Ντυνάν. Τον  Θ.Κ, επικαλέστηκε ο Μαρτίνης ως το πρόσωπο που έβαλε στον λογαριασμό του τα χρήματα, υποστηρίζοντας ότι προέρχονταν από την  ρευστοποίηση πατρικής επιχείρησης της συζύγου του, διέψευσε  τους ισχυρισμούς πρώην ισχυρού άνδρα, κάνοντας λόγο για "αποκυήματα φαντασίας". Εκεί υποστηρίζει πως η εταιρία "Mijas"- στην οποία φέρεται να εισέρρευσε το ποσό από τη Hospitalia- άνοιξε κατ' εντολήν του ίδιου του Α. Μαρτίνη, προκειμένου μέσω του λογαριασμού της "να πληρωθούν κάποιοι άνθρωποι". Ισχυρισμός ο οποίος διαψεύδει τα  λεγόμενα του κατηγορουμένου , ο οποίος υποστήριξε ότι τα χρήματα αυτά ήταν τα κέρδη από μία ναυτιλιακή εταιρία του πεθερού του , τα οποία απέδωσε ο Θ.Κ στην εξαδέλφη του και σύζυγο του Ανδρέα Μαρτίνη, Γεωργία.  Ο δικηγόρος, "συμπτωματικά", παρέστη και στην σύμβαση μεταξύ της Hospitalia και του Ερρίκος Ντυνάν, αποτέλεσμα της οποίας φέρεται να είναι η μίζα προς τον Μαρτίνη.

Νέο ποσό, νέες εταιρείες

Σύμφωνα όμως με πληροφορίες που δημοσιεύονται στον Τύπο (Έθνος, RealNews), οι ανακριτικές αρχές  ανακαλύπτουν νέους  λογαριασμούς  στο εξωτερικό, με εμβάσματα που φτάνουν τα 3 εκατομμύρια δολάρια από συγκεκριμένες εξωχώριες εταιρίες . Το ποσό φτάνει  με κωδική ονομασία σε έναν λογαριασμό του Μαρτίνη ενώ στον ίδιο λογαριασμό φτάνουν την περίοδο 1995-2000 εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από τουλάχιστον 2 offshore  αλλά και κάποια φυσικά πρόσωπα.  

Αρνείται

Πάντως από την πλευρά του ο Ανδρέας Μαρτίνης, δια των συνηγόρων του Μιχ. Δημητρακόπουλου και Γιάννη Θωμά,  δηλώνει ότι ο λόγος που είχε ανοίξει στην Ελβετία τους επίμαχους λογαριασμούς ήταν οι δικαστικές διενέξεις που είχε στην Ελλάδα, και όχι η απόκρυψη εισοδήματος από παράνομες δραστηριότητες. Υποστηρίζει δε ότι το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων που του έχει απαγγελθεί έχει παραγραφεί και ως εκ τούτου κρατείται παρανόμως.

http://www.capital.gr/story/3131225