22 Ιουλίου 2016

ΣΥΡΙΖΑ: Μας κάνουν και οι 179, δεν είναι λίγο να έχουμε δεκανίκι τον Λεβέντη

Καταγράφοντας μια σφοδρή ήττα για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καθώς χθες το βράδυ στης Βουλή, κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας για την απλή αναλογική δεν υπήρξαν οι διαρροές από τα κόμματα όπως περίμεναν στο Μαξίμου, τώρα το βλέμμα του πρωθυπουργού στρέφεται προς την Συνταγματική Αναθεώρηση.

Ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει τους βασικούς άξονες της πρότασής του προκειμένου να ανοίξει ο διάλογος, καθώς και τον «οδικό χάρτη» που θα ακολουθηθεί για τη διαδικασία.

Παράλληλα με το βάρος της επικοινωνιακής πολιτικής που θα ρίξει η κυβέρνηση στο θέμα της Συνταγματικής Αναθεώρησης, θα επιχειρήσει και ένα νέο κύμα επίθεσης στα κόμματα της αριστεράς, όπως διαφάνηκε άλλωστε και από την χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, με την αντιπαράθεση του Πρωθυπουργού με την Φώφη Γεννηματά για την κεντροαριστερά. ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ μπαίνουν στο στόχαστρο της συζήτησης και θα καταγγελθούν από την κυβέρνηση ότι ταυτίστηκαν με τη Νέα Δημοκρατία και το συντηρητικό μέτωπο.

Σχολιάζοντας πάντως, το άθροισμα των 179 (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ,ΚΚΕ, Ένωση Κεντρώων, Θανάσης Θεοχαρόπουλος και Νίκος Νικολόπουλος), από το κυβερνητικό στρατόπεδο δεν δείχνουν καθόλου να δυσαρεστούνται, σημειώνοντας ότι ο αριθμός είναι ικανοποιητικός.