18 Ιουλίου 2016

Οργή Κυριάκου για τον Βούτση

Το ήδη κακό κλίμα σε βάρος του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση από πλευράς Νέας Δημοκρατίας ήρθε να επιτείνει η αλλαγή της ημέρας ψήφισης του εκλογικού νόμου με την αξιωματική αντιπολίτευση να κατηγορεί προσωπικά τον Πρόεδρο της Βουλής ότι αυθαίρετα, χωρίς να ενημερώσει κανέναν και χωρίς να προηγηθεί συνεδρίαση της Διάσκεψης της Βουλής μετέφερε την ψήφιση του εκλογικού νομοσχεδίου για την Πέμπτη προκειμένου να κάνει το χατίρι στον Πρωθυπουργό.

Συγκεκριμένα, ενώ η Διάσκεψη των Προέδρων την περασμένη Παρασκευή είχε αποφασίσει πως η συζήτηση του νομοσχεδίου θα άρχιζε αύριο το απόγευμα και θα συνεχιζόταν το πρωί της Τετάρτης με την ψηφοφορία να γίνεται αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας σήμερα το μεσημέρι, οι περισσότεροι ενημερώθηκαν αρχικά από φήμες και στη συνέχεια από την ιστοσελίδα της Βουλής ότι η πρωινή συνεδρίαση της Τετάρτης αφαιρέθηκε από το πρόγραμμα και αντ’ αυτής προστέθηκε συνεδρίαση το απόγευμα της Πέμπτης προκειμένου να μιλήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί και να ακολουθήσει ψηφοφορία.

Η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας υπήρξε άμεση και έπειτα από επικοινωνία του με τον Πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη ο γραμματέας της Κ.Ο της Ν.Δ Κώστας Τσιάρας διαμαρτυρήθηκε εντονα στην Ολομέλεια. Ο κ. Τσιάρας μίλησε για νέο κρούσμα απαξίωσης του Κοινοβουλίου και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν ενδιαφέρεται για το Κοινοβούλιο.

«Τα έχετε μπερδέψει τα πράγματα. Ο Πρωθυπουργός πρέπει να προσαρμόζει το πρόγραμμά του στη Βουλή και όχι το αντίθετο » είπε ο κ. Τσιάρας προμηύοντας μάλιστα νέα δυναμική αντίδραση της Ν.Δ.