14 Ιουλίου 2016

Ο Ερντογάν κάνει σεξ με... κατσίκα και η Κλίντον είναι σαδιστική νοσοκόμα: Οι επικές ατάκες του Μπόρις Τζόνσον

Δεν έχει περάσει ούτε ένα 24ωρο από τη στιγμή που η Τερέζα Μέι ανέθεσε στον Μπόρις Τζόνσον το «καυτό» υπουργείο Εξωτερικών και τα μέσα ενημέρωσης έχουν θυμηθεί και έχουν σκαλίσει το παρελθόν του και κυρίως τα αιχμηρά και προσβλητικά σχόλια που έχει κάνει για ξένους ηγέτες και χώρες.
Αυτό που φαίνεται να απασχολεί περισσότερο από όλα είναι πώς ο αθυρόστομος πολιτικός και υπέρμαχος του Brexit θα κάνει καριέρα στην εξωτερική πολιτική μετά από τις τόσες γκάφες που έχει κάνει.

Διαβάστε τι έχει πει τα τελευταία χρόνια και έχουν προκαλέσει παγκόσμιο σάλο και παραλίγο διπλωματικά επεισόδια

Τουρκία - Μάιος 2016


Χρηματικό έπαθλο 1.000 λιρών έλαβε ο τέως δήμαρχος Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον για προσβλητικό ποίημα που έγραψε κατά του Ταγίπ Εντογάν, κερδίζοντας σε διαγωνισμό κατά της λογοκρισίας. Ο Τούρκος πρόεδρος παρουσιάζεται ως εξπέρ του αυνανισμού που συνουσιάζεται με κατσίκα.

Στη διάρκεια συνέντευξης για το ελβετικό περιοδικό Die Weltwoche, ο δημοσιογράφος προκάλεσε τον Τζόνσον να αυτοσχεδιάσει ένα ποίημα στο πλαίσιο του «διαγωνισμού προσβλητικής ποίησης για τον πρόεδρο Ερντογάν», τον οποίο διοργάνωσε το βρετανικό περιοδικό Spectator.

Η ασυνήθιστη πρωτοβουλία έρχεται ως αντίδραση στις προσπάθειες δίωξης ενός Γερμανού κωμικού που εκφώνησε στην τηλεόραση ένα προσβλητικό ποίημα για τον Ερντογάν, θέλοντας να δείξει ότι η Γερμανία δεν λογοκρίνει τους δημοσιογράφους όπως η Γερμανία.

Ο Τζόνσον, πρώην αρχισυντάκτης του Spectator, προσέφερε τους εξής εμπνευσμένους στίχους:

There was a young fellow from Ankara
who was a terrific wankerer.
Till he sowed his wild oats
with the help of a goat,
but he didn’t even stop to thankera

'H, σε ελεύθερη απόδοση:

Ήταν ένας τύπος από την Τουρκία
που ήταν μάστορας στη μ.....α.
Μέχρι που έσπειρε το σπόρο του
με τη βοήθεια μιας γίδας,
μα δεν της έδειξε ούτε ίχνος ευχαριστίας

Οπως είχε σχολίασε ο τέως δήμαρχος, «αν κάποιος θέλει να αστειευτεί με τον έρωτα που ανθίζει ανάμεσα στον Τούρκο πρόεδρο και μια κατσίκα, θα πρέπει να μπορεί να το κάνει σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας».

ΗΠΑ: Απρίλιος 2016

Τη στιγμή που ο πρόεδρος των ΗΠΑ πραγματοποιούσε επίσημη συνάντηση με τη βασίλισσα Ελισάβετ, ο Τζόνσον σε άρθρο του στη Sun, υποστήριξε πως ο Ομπάμα είναι «μισός Κενυάτης» και ότι έχει «προγονική αντιπάθεια» για τη «βρετανική αυτοκρατορία».

Μάλιστα, προειδοποίησε πως η Αμερική με τη Βρετανία θα ήταν «καλύτεροι φίλοι» αν η χώρα υποστήριζε το Brexit. Ο εκκεντρικός Τζόνσον έκανε τότε λόγο για την απόσυρση μίας προτομής του Ουίνστον Τσόρτσιλ από τον Λευκό Οίκο.

«Κάποιοι είπαν ότι ήταν περιφρόνηση στη Βρετανία. Κάποιοι ότι ήταν σύμβολο του μισού Κενυάτη προέδρου με την προγονική αντιπάθεια για τη βρετανική αυτοκρατορία, της οποίας ο Τσόρτσιλ ήταν ένθερμος υποστηρικτής», έγραψε ο Τζόνσον, χωρίς βέβαια να αναφέρεται σε διευκρινίζει την πραγματική εκδοχή της υπόθεσης, σύμφωνα με την οποία το 2012 η προτομή μεταφέρθηκε στην ιδιωτική κατοικία του προέδρου στον Λευκό Οίκο.
«Αυτό είναι 100% ψευδές. Η προτομή βρίσκεται ακόμα στον Λευκό Οίκο. Στην κατοικία», είχε αναφέρει τότε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Ισραήλ: Νοέμβριος 2015

Αίσθηση είχε προκαλέσει και στην επίσκεψή του στο Ισραήλ το 2015, όταν απέρριψε αιτήματα περί μποϋκοτάζ ισραηλινών προϊόντων λόγω Παλαιστινιακού, σημειώνοντας ότι αυτά είναι «εντελώς τρελά» που λέγονται από «αριστερούς καθηγητές στη Βρετανία με κοτλέ σακάκια και στραβά δόντια».

Ιαπωνία: Οκτώβριος 2015

Παίζοντας ράγκμπι στο Τόκιο, ο Τζόνσον σπρώχνει και ρίχνει κάτω έναν 10χρονο μαθητή.


ΗΠΑ: Ιούνιος 2012

Σε τηλεοπτική εκπομπή αναφέρει ότι «σε τεχνικό επίπεδο, θα μπορούσα να γίνω πρόεδρος των ΗΠΑ», επικαλούμενος το γεγονός ότι γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1964.

Κίνα: Αύγουστος 2008

Στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, ο Τζόνσον είπε ότι σέβεται τους διοργανωτές των αγώνων αλλά το πινκ-πονκ εφευρέθηκε σε ένα δείπνο στην Αγγλία τον 19ο Αιώνα και το ονόμαζαν γουίφ- γουάφ. Η διπλωματία και ο Μπόρις Τζόνσον είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα είχε γράψει ο Guardian.


ΗΠΑ: Νοέμβριος 2007

Στη στήλη του στην Telegraph με τίτλο θέλω την Κλίντον για πρόεδρο, περιέγραψε την Κλίντον ως μία γυναίκα με βαμμένα ξανθά μαλλιά, χείλια σαν ψαριού και ένα παγωμένο μπλε βλέμμα, σαν σαδίστρια νοσοκόμα σε νοσοκομείο ψυχικά ασθενών.

Σε ακόμη μία επίθεσή του προς τον Μπλερ στην στήλη του στην Telegraph δημιούργησε διπλωματικό επεισόδιο με την Παπούα- Νέα Γουινέα υποστηρίζοντας ότι το Εργατικό κόμμα έχει ενσωματώσει το είδος των κανιβαλιστικών οργίων της Νέας Γουινέας και την δολοφονία του ηγέτη. Στη συνέχεια απολογήθηκε αλλά επέμεινε ότι δεν έκανε λάθος για τον κανιβαλισμό στη χώρα.

Η Daily Mirror ζητάει συγγνώμη από τον κόσμο και τονίζει ότι η Βρετανία έγινε περίγελος του κόσμου μετά την τοποθέτηση του Τζόνσον στην θέση του υπουργού Εξωτερικών.