14 Ιουλίου 2016

Μεγαλοπρεπές άδειασμα στον Πάνο Καμμένο για τα κυκλώματα στη Δικαιοσύνη από τον υπουργό Δικαιοσύνης: "Μακριά από εμένα αυτά"

- Ο υπουργός Δικαιοσύνης αποκάλυψε πως ο πρωθυπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του για το θέμα της Siemens
- O κ. Παρασκευόπουλος δήλωσε πως τα περί κυκλωμάτων στη δικαιοσύνη δεν τα έχει ακούσει κανείς από τον ίδιο
- Δήλωσε μάλιστα πως όλα όσα έχουν ειπωθεί απέχουν πολύ από την πραγματικότητα την οποία χαρακτήρισε πολύπλοκη
- Ο Πάνος Καμμένος είχε καταγγείλει την ύπαρξη κυκλωμάτων στη Δικαιοσύνη με αφορμή την υπόθεση Siemens

Σαφείς αποστάσεις από τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο στην Βουλή στα "τιτιβίσματα" του Πάνου Καμμένου και τις σκιές που άφησε για την ύπαρξη κυκλωμάτων στην Δικαιοσύνη με αφορμή το βατερλώ στην διεξαγωγή της δίκης στελεχών της Siemens.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος κατά την επεξεργασία Κύρωσης Συμβασης και κοινοτικής Οδηγίας στην αρμόδια Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης της Βουλής, και σε συνέχεια σχετικών αναφορών των βουλευτών της Αντιπολίτευσης διευκρίνισε πως για την διερεύνηση των αιτίων της αναβολή της δίκης της Siemens "ο Πρωθυπουργός δεν μου έδωσε εντολή αλλά έδειξε το ενδιαφέρον του για την καταπολέμηση διαφθοράς. Επικοινώνησε και μαζί μου, δεν μου έδωσε καμία εντολή αλλά με ενέπνευσε να προσπαθήσω να κάνω ότι μπορώ και να εξαντλήσω όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν στο πλαίσιο της νομιμότητας για την διεξαγωγή της δίκης…".

Ο υπουργός Δικαιοσύνης στη συνέχεια πήρες σαφείς αποστάσεις σε όσα είχε αναφέρει και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος σε χθεσινή του ανάρτηση στο twiter περί κυκλωμάτων στην Δικαιοσύνη λέγοντας ευθέως: "μακριά από εμένα αυτά.. εγώ είμαι υπουργός Δικαιοσύνης και ο υπουργός Δικαιοσύνης τυγχάνει να μιλάει νομικά. Τα περί κυκλωμάτων δεν τα έχετε ακούσει από εμένα και δεν πρόκειται να τα ακούσετε από τον υπουργό Δικαιοσύνης. Ο ρόλος μας είναι να μιλήσουμε με νομική ορολογία…".

Ο κ. Νίκος Παρασκευόπουλος σχετικά με την διερεύνηση της αναβολής της υπόθεσης της Siemens είπε πως "οι ευθύνες ερευνώνται. Μέχρι να καταλήξουμε σε καταδίκες υπάρχει τεκμήριο αθωότητας. Αυτά που έχουν ειπωθεί απέχουν πολύ από την πραγματικότητα, η οποία είναι πολύπλοκη. Εφόσον γίνεται εξέταση ευθυνών θα απέχω από οποιαδήποτε κρίση και θα συμμετάσχω στην προσπάθεια που γίνεται για την απονομή Δικαιοσύνης σε μια εκ της νομικής της φύσεώς εξαιρετικά δύσκολης υποθέσεως…".