18 Ιουλίου 2016

«Πλάτη» στον Τσίπρα βάζει ο Στυλιανίδης για ΠτΔ παρότι ήταν αντίθετος στην απευθείας εκλογή!

[Αυτά τα ρεμπελόσκυλα προκειμένου να επιβιώσουν ψηφίζουν και ΣΥΡΙΖΑ μαζί με Λάμπρου και Μανιό εννοείται... Εν τω μεταξύ ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμάει τη στήριξη και κανονίζει να βγάλει απ΄τα αζήτητα τον άνθρωπο που του πληρώναμε χιλιάδες ευρώ ταξίδια αναψυχής στο Four Seasons στο Παρίσι και το Λονδίνο... του κανόνισαν συνέντευξη στο ΑΠΕ για να στηρίξει τον Τσίπρα...]

Μπορεί σήμερα οι «53» του ΣΥΡΙΖΑ, όπου εντάσσεται και ο ΥΠΟΙΚ Ευ. Τσακαλώτος, με κείμενό τους να τάσσονται κατά της απευθείας εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας την οποία προκρίνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ωστόσο ο πρώην υπουργός  Ευριπίδης Στυλιανίδης τάσσεται υπέρ, ενώ προτείνει και ενίσχυση των αρμοδιοτήτων του.

Με συνέντευξή του το Αθηναϊκό Πρακτορείο όχι μόνο συναινεί σε εκλογή από το λαό και αλλαγές στις αρμοδιότητες του ΠτΔ αλλά αποδίδει την μεταστροφή της θέσης του στον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. «Παρά τις παλαιότερες επιφυλάξεις μου, στην πρώτη αναθεωρητική επιτροπή του 2001 όπου συμμετείχα, οφείλω να ομολογήσω ότι πείστηκα, από την επιχειρηματολογία του επίτιμου προέδρου της ΝΔ Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για την απευθείας εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας από το λαό με παράλληλη ενίσχυση του ρυθμιστικού του ρόλου», ανέφερε ο κ. Στυλιανίδης.

Για τον εκλογικό νόμο, την απλή αναλογική και τη μείωση του πλαφόν του 3% ο κ. Στυλιανίδης τόνισε: «Η κατάργηση του 3% με βρίσκει κάθετα αντίθετο διότι οδηγεί σε πολυδιάσπαση το πολιτικό σύστημα. Η παράταξή μου υποστηρίζει με συνέπεια την αρχή των σταθερών κυβερνήσεων με κατά το δυνατόν αυξημένη αναλογική εκπροσώπηση. Εάν θα έβλεπα μια διόρθωση (συμβατή με το Σύνταγμα) αυτή θα ήταν η δίκαιη και ισόρροπη εκπροσώπηση των 12 τριεδρικών περιφερειών της χώρας που σήμερα θίγονται ευιέως και αντισυνταγματικά από συγκεκριμένες διατάξεις του Νόμου».

http://www.lykavitos.gr/archives/418414