27 Ιουλίου 2016

Κουμουτσάκος σε Παππά: Γιατί χρειάζεται νέα μελέτη για τις τηλεοπτικές άδειες;

Ερώτηση προς τον Υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά κατέθεσε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος, ζητώντας διευκρινίσεις για την ανάθεση συμπληρωματικής  μελέτης από το Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας στο πλαίσιο παροχής των νέων τηλεοπτικών αδειών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κουμουτσάκος επικαλείται πρόσφατη απόφαση της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας για την ανάθεση στο Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Φλωρεντίας νέας, οριστικής «εμπειρογνωμοσύνης», σχετικά με τον αριθμό αδειών παροχής περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης, έναντι δαπάνης είκοσι χιλιάδων ευρώ..

Ο βουλευτής της ΝΔ ζητεί να πληροφορηθεί πως είναι δυνατόν η Κυβέρνηση αφού πρώτα νομοθέτησε βάσει πορίσματος του Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας, τώρα να ζητάει συμπληρωματική εμπειρογνωμοσύνη για το ίδιο νομοθέτημα από το ίδιο πανεπιστήμιο. Παράλληλα, ζητά διευκρινίσεις για το περιεχόμενο της νέας μελέτης και για τις επιπτώσεις της στον εν εξελίξει  διαγωνισμό καθώς και εξηγήσεις για την όλη μεθόδευση εκ μέρους της Κυβέρνησης.