27 Ιουλίου 2016

ΠΡΟΕΧΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΚΑΜΜΕΝΟΥ! Χρωστάνε οδοιπορικά στους επίλεκτους της Δύναμης "Δ"

Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ

Μόνο ντροπή μπορεί να νιώσει κάποιος όταν μαθαίνει πως οι επίλεκτοι των Ειδικών Δυνάμεων, περιμένουν από πέρυσι τα χρήματα για τις ασκήσεις από τη συμμετοχή τους στη "Δύναμη Δέλτα".

Το Onalert.gr  έψαξε την σχετική πληροφορία και διαπίστωσε ότι σε ένα γραφείο μιας υπηρεσίας στο υπουργείο Οικονομικών, έχει ξεχαστεί από τον Απρίλιο ο φάκελλος των δικαιολογητικών που έχουν κατατεθεί για την πληρωμή των στελεχών του 575 Τάγματος Πεζοναυτών που συμμετείχαν σε ασκήσεις της Δύναμης "Δ".

Το ποσό δεν είναι τεράστιο και δεν ξεπερνά τα 21.000 ευρώ. Τεράστια όμως είναι η αναλγησία αυτών που κάνουν 80 περίπου άτομα, να ζητιανεύουν την αποζημίωση οδοιπορικών που τους χρωστάει η υπηρεσία!

Από το ΓΕΣ μας πληροφόρησαν ότι οι ενέργειες από την πλευρά της στρατιωτικής υπηρεσίας έχουν ολοκληρωθεί και ήδη ο σχετικός φάκελλος βρίσκεται από τον Απρίλιο στο υπουργείο Οικονομικών, το οποίο θα πρέπει να εγκρίνει το κονδύλι για να πληρωθούν τα στελέχη.

Τόσοι μήνες πέρασαν και δεν είχαν νέα. Δεν σηκώνουν κι ένα τηλέφωνο από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για να πιέσουν λίγο την κατάσταση;

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος έχει δείξει πολλές φορές το ενδιαφέρον του για τις Ειδικές Δυνάμεις. Δεν θα πρέπει να πιέσει για την επίλυση που θα ανακουφίσει οικονομικά τους "επίλεκτους" των Ειδικών Δυνάμεων;