21 Ιουλίου 2016

Οι μπαρούφες που ψέλισε η Τερέζα Μέι όταν την ρώτησαν γιατί όρισε ΥΠΕΞ τον αυτιστικό

Κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου της Ανγκελα Μέρκελ με την Τερέζα Μέι, την Τετάρτη, Γερμανός δημοσιογράφος ρώτησε την Βρετανίδα γιατί όρισε ΥΠΕΞ τον Μπόρις Τζόνσον.

«Γιατί βάζετε -για να το θέσω με ποδοσφαιρικούς όρους- παίκτη στο γήπεδο, που στην πραγματικότητα δεν θέλει να παίξει», ήταν η ερώτηση του δημοσιογράφου.

Η κ. Μέι, αρχικά, αστειεύτηκε για την περί ποδοσφαίρου αναφορά, λέγοντας πως «είναι επικίνδυνο να για μία Βρετανή πρωθυπουργό να μιλά για ποδόσφαιρο στη Γερμανία. Αυτό είναι κάτι που δεν έχουμε ίσως τόσο καλά ρεκόρ, όπως οι Γερμανοί».

«Θέλουμε να οικοδομήσουμε τη θετική εταιρική σχέση που έχει το Ηνωμένο Βασίλειο με τη Γερμανία. Αυτές οι σχέσεις θα στηρίξουν όσα κάνω ως πρωθυπουργός και όσα κάνουν οι υπουργοί αυτή της της κυβέρνησης», προσθέτοντας, δείχνοντας πως δεν έχει διάθεση να απαντήσει στο ερώτημα του δημοσιογράφου.

Μάλιστα, χωρίς καθυστέρηση η Τερέζα Μέι ζήτησε την επόμενη ερώτηση, πριν τη διακόψει η Ανγκελα Μέρκελ, ζητώντας κι αυτή απάντηση.

«Η πρώτη συνάντηση των ΥΠΕΞ έγινε μεταξύ των 28 μελών. Αυτό που κατάλαβα από την απάντηση (της κ. Μέι) είναι πως ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών θα έχει καλή συνεργασία με τους υπόλοιπους 27, ώστε να εργαστούν επάνω σε αυτά τα θέματα», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος.