21 Ιουλίου 2016

ΒΙΝΤΕΟ-Επεισόδιο στη Βουλή ανάμεσα σε Μητσοτάκη – Βούτση για τις ψήφους της ΧΑ που μέχρι προχθες μετρούσαν υπέρ τους!


Αφορμή η μομφή που του έκανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «παζάρι» με το ακροδεξιό μόρφωμα προκειμένου η Χρυσή Αυγή να στηρίξει το εκλογικό νομοσχέδιο

Άγρια κόντρα μεταξύ του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και του κ. Νίκου Βούτση προκλήθηκε στο παραπέντε της ψηφοφορίας μετά την οργισμένη αντίδραση του Προέδρου της Βουλής στην μομφή που του έκανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «παζάρι» με το ακροδεξιό μόρφωμα προκειμένου η Χρυσή Αυγή να στηρίξει το εκλογικό νομοσχέδιο.

Από την πλευρά του ο κ. Βούτσης επιβεβαίωσε ότι σε συνέντευξή του είπε ότι όλες οι ψήφοι είναι «ευπρόσδεκτες» ακόμα και της Χρυσής Αυγής εξηγώντας ωστόσο ότι «έπραξα όπως όφειλα ως Πρόεδρος της Βουλής».

«Κάντε μου πρόταση μομφής ή αποσύρετε τις καταγγελίες» είπε ο ίδιος σε άλλο σημείο.
«Την ανάγκη φιλοτιμία κάνετε» ανταπάντησε ο κ. Μητσοτάκης για να υπενθυμίσει: «Μιας και με ρωτάτε για την αξία της ψήφου να σας θυμίσω κάτι τι είπε ο Σταύρος Δήμας όταν αναζητούσε 180 ψήφους για την Προεδρεία της Δημοκρατίας. Είπε τότε ότι δεν ενδιαφέρεται να βγει Πρόεδρος με την στήριξη της Χρυσής Αυγής. Γιατί δεν είπατε και εσείς το ίδιο;».

Κατηγόρησε δε τον κ. Βούτση για «Σοου υποκρισίας και δήθεν ευαισθησίας».

Ειδικότερα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά την κεντρική του τοποθέτηση κατηγόρησε την κυβέρνηση λέγοντας ότι αναζητούσε μέχρι τέλους την στήριξη της Χρυσής Αυγής για το εκλογικό νομοσχέδιο υπενθυμίζοντας και τις σχετικής δηλώσεις του κ. Βούτση.
Η αναφορά προκάλεσε την έντονη ενόχληση του Προέδρου της Βουλής που τον διέκοψε για να τον προειδοποιήσει ότι θα απαντήσει αμέσως μετά το τέλος της ομιλίας του.

Ο ίδιος επιχείρησε στην αρχή να απαντήσει από το βήμα του προέδρου ενώ μετά από τις σχετικές διαμαρτυρίες βουλευτών της ΝΔ αναγκάστηκε να κατέβει στα βουλευτικά έδρανα.

Λαμβάνοντας τον λόγο από εκεί ο κ. Βούτσης έκανε λόγο για «πολιτική αθλιότητα» και πρόσθεσε πως:

Αυτή η Βουλή λειτουργεί με 300 βουλευτές, από το 2012 με ιδιότυπη μορφή, πολλές φορές κλήθηκε να λογοδοτήσει για τη Χρυσή Αυγή.  Μόνο φέτος έχουν γίνει 800 ψηφοφορίες ουδέποτε έχει τεθεί ζήτημα μη συνυπολογισμού των ψήφων και των 300 βουλευτών. Ο πρόεδρος της Βουλής επεσήμανε πως τα όσα είχε τονίσει στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, «σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν πρόσκληση στη Χρυσή Αυγή» και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση προς την αξιωματική αντιπολίτευση:

Διακινήσατε την πολιτική αθλιότητα ότι προσδοκούσαμε ως κυβέρνηση τη συνεργασία με τη ΧΑ- Η ΧΑ παρατάσσεται με τα κόμματα που θα καταψηφίσουν την απλή αναλογική.  Μετέρχεστε και υιοθετείτε αυτή την πολιτική αθλιότητα που ξεκίνησαν κεντρικά στελέχη της παράταξής σας με γνωστά παπαγαλάκια της δημοσιογραφικής αλητείας.


«Πρέπει να σας γίνει μάθημα, ότι με τον φασισμό όχι μόνο δεν έχει σχέση η αριστερά, αλλά ποτέ δεν συνεργάστηκε, ούτε είχε τέτοιο ορίζοντα. Οι δικές σας απόψεις δημιουργούν ρατσιστικές, ακροδεξιές, ομοφοβικές απόψεις» είπε και συνέχισε:

Σας προκαλώ εάν έχετε επιχειρήματα να υποβάλετε εναντίον μου πρόταση μομφής. Σας προκαλώ να καταδικάσετε το αφήγημα που στήσατε γιατί η ίδια η έκβαση της συζήτησης εδώ μέσα έδειξε ποιες δυνάμεις συμπορεύονται εναντίον της απλής αναλογικής.

Ο κ. Μητσοτάκης απαντώντας του σημείωσε ότι «θα περίμενα ο Πρόεδρος να υπηρετεί το αξίωμα με περισσότερη ψυχραιμία» ενώ πρόσθεσε «Μιας και με ρωτάτε για την αξία της ψήφου να σας θυμίσω κάτι τι είπε ο Σταύρος Δήμας όταν αναζητούσε 180 ψήφους για την Προεδρεία της Δημοκρατίας. Είπε τότε ότι δεν ενδιαφέρεται να βγει Πρόεδρος με την στήριξη της Χρυσής Αυγής. Γιατί δεν είπατε και εσείς το ίδιο;»

«Σοου υποκρισίας και δήθεν ευαισθησίας κάνετε» συνέχισε για να προσθέσει «Σέβομαι και τιμώ τους Αγώνες της Αριστεράς δεν ήσασταν  οι μόνοι που πολεμήσατε. Ημουν πολιτικός κρατούμενος 6 μηνών από την χούντα. Τα πρώτα έξι χρόνια της ζωής μου ήμουν σε εξορία. Μαθήματα Δημοκρατίας η παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή που έφερε τη Δημοκρατία δεν δέχεται»