06 Ιουλίου 2016

Ξύλο Βρούτση σε Δ. Καμμένο που παρουσίασε nonpaper Μαξίμου σαν αντίγραφο email Χαρδούβελη!

Η αρχή έγινε όταν ο βουλευτής των ΑΝΕΛ ανέφερε ότι η κατάργηση του ΕΚΑΣ είχε προαποφασιστεί από την κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ - Διαβάστε τον διάλογο που είχαν οι δύο άνδρες

Άγρια κόντρα εξελίχθηκε στην Βουλή μεταξύ του κ. Γιάννη Βρούτση (ΝΔ) και του κ. Δημήτρη Καμμένου (ΑΝΕΛ) με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην κατάργηση του ΕΚΑΣ.

Η αρχή έγινε  όταν ο βουλευτής των ΑΝΕΛ ανέφερε ότι η κατάργηση του ΕΚΑΣ είχε προαποφασιστεί από την κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ ενώ για να υποστηρίξει τους ισχυρισμού του κατέθεσε στα πρακτικά το email Χαρδούβελη. «Εγινε μια μεγάλη συζήτηση για τις συντάξεις και το ΕΚΑΣ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος για να προσθέσει «Με την ευκαιρία θα σας αφήσω το email του κ. Χαρδούβελη. Έχω συζητήσει και σημειώσει το pension reform. Είναι όλα στα αγγλικά. Το ΕΚΑΣ έχει αποφασιστεί να κοπεί από το 2015 και 2016».

Ωστόσο, όπως ανέφερε ο κ. Βρούτσης τα έγγραφα που κατατέθηκαν δεν ήταν το e-mail Χαρδούβελη αλλά κάποιο non paper της σημερινής κυβέρνησης!

«Πριν από λίγο, Βουλευτής από την Πλειοψηφία της Κυβέρνησης κατέθεσε στην προσπάθειά του να παραποιήσει την αλήθεια και να παραπλανήσει και το Εθνικό Κοινοβούλιο, κείμενα βάσει των οποίων υποτίθεται ότι στο email Χαρδούβελη καταγραφόταν η κατάργηση του ΕΚΑΣ. Αυτά είναι τα κείμενα που κατέθεσε. Τα ζήτησα πριν από λίγο και τα πήρα.  Ξέρετε τι κείμενα είναι αυτά; Είναι πλαστογραφία. Πλαστογραφία σε σχέση με αυτά που είπε. Είναι τα non paper του Μαξίμου» ειπε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης για να προσθέσει «Non paper του Μαξίμου κατέθεσε αντί του email Χαρδούβελη…Κρατάω, λοιπόν, στα χέρια μου τη σελίδα 31 του email Χαρδούβελη, την οποία θα καταθέσω για να αποσαφηνιστεί στον ελληνικό λαό ποια είναι η πραγματικότητα και η αλήθεια.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Το σώμα να καταθέσετε, όχι τη σελίδα.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ: Να σταματήσετε να είστε ψεύτες. Θα σας κυνηγάνε οι χαμηλοσυνταξιούχοι για το μεγάλο ψέμα και την απουσία ευαισθησίας.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Προσβάλλετε το Κοινοβούλιο. Να καταθέσετε όλο το σώμα του κειμένου.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ: Λέει, λοιπόν, το email Χαρδούβελη, το οποίο είχα επιμεληθεί προσωπικά, στη σελίδα 31 για το ΕΚΑΣ -το καταθέτω και για τα Πρακτικά, να το πάρετε για να τελειώνει το συγκεκριμένο ζήτημα- «not its abolishment», δηλαδή «όχι κατάργηση».
Παρακαλώ να διανεμηθεί σε όλους τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, για να δουν την πραγματικότητα. Και κυρίως, πρέπει να τη δει ο ελληνικός λαός.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Όλο το σώμα να καταθέσετε, όχι τη σελίδα.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ: Στο email Χαρδούβελη δεν υπήρχε κατάργηση του ΕΚΑΣ. Υπήρχε ο εξορθολογισμός του. Είναι γραμμένο με σαφήνεια. Δεν υπήρχαν τα επώδυνα μέτρα. Το ύψος των παρεμβάσεων σε επίπεδο ασφαλιστικού ήταν 310 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία κάνατε 3,1 δισεκατομμύρια.

Αυτό είναι το αποτύπωμα του λογαριασμού ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που σήμερα πληρώνει ως αποτέλεσμα του λαϊκισμού και της δημαγωγίας ο ελληνικός λαός στο σύνολό του.

Και το άκρον άωτον, αυτό που προκαλεί και από χθες εισπράττω -γιατί πέρα της ιδιότητας μας, είμαστε και πολίτες και εκπροσωπώ έναν νησιωτικό Νομό, έναν Νομό ο οποίος εξαπατήθηκε, τον Νομό Κυκλάδων, όπως και όλο το Αιγαίο- είναι η κατάργηση του ΦΠΑ. Ξέρετε τι εισπράττω;

Xρήστος Μπόκας
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ