02 Ιουλίου 2016

Tο αντιτορπιλικό USS Donald Cook στον Πειραιά - ΒΙΝΤΕΟ

Στο προλιμένα του λιμανιου του Πειραιά βρίσκεται απο σήμερα το πρωί το αντιτορπιλικό του Αμερικανικού ναυτικού USS Donald Cook DDG 75

Το USS Donald Cook είναι της κλάσης Alreigh Burke η οποία ειναι πλέον επιτυχημένη στις τάξεις του ναυτικού των ΗΠΑ. Το τελευταίο χρονικό διάστημα το αντιτορπιλικό πλέει στην περιοχή μας ενω το 2014 είχε μπεί στη Μαύρη Θάλασσα απο την οποια αποχώρησε αρχές του 2015.
Οι ΗΠΑ έστειλαν το αντιτορπιλικό USS Donald Cook στη Μαύρη Θάλασσα για να καθησυχάσουν τους ανατολικοευρωπαίους εταίρους τους μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία.

Το USS Donald Cook, που είναι εξοπλισμένο με το αντιπυραυλικό σύστημα Aegis και διαθέτει δεκάδες πυραύλους αναχαίτισης SM-3, βρίσκεται στην ισπανική βάση Ρότα απο τις αρχες του χρόνου στο πλαίσιο του σχεδίου αντιπυραυλικής άμυνας του ΝΑΤΟ.

Όπως έγραψε το OnAlert στην Ρότα της Ισπανίας βρίσκονται τέσσερα πλοία με δυνατότητες Βαλλιστικής Πυραυλικής Άμυνας (BMD). Στις 12 Μαίου εγκαινιάστηκε το αντιπυραυλικό σύστημα Άμυνας Aegis Ashore Missile Defense System (AAMDS) στη βάση Deveselu στη Ρουμανία. Πλέον η αντιπυραυλική Άμυνα του ΝΑΤΟ με στόχο, όπως αναφέρουν υψηλόβαθμοι αμερικανοί αξιωματούχοι, την Μέση Ανατολή και την απειλή του Ισλαμικού Κράτους, βρίσκεται σε ετοιμότητα. Το OnAlert.gr βρέθηκε στήν βάση Deveselu και έθεσε το ερώτημα στον Πρέσβη των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ Douglas Lute σχετικά με το ποιες είναι οι πιθανότητες φρεγάτες BMD να κινηθούν προς το Αιγαίο. Διαβάστε ΕΔΩ τι απάντησε.

Αξίζει να σημειώσουμε οτι, στις αρχές Απριλίου, δύο ρωσικά Su-24 έκαναν 20 διελεύσεις κοντά στο USS Donald Cook, σε απόσταση μικρότερη των 900 μέτρων και σε υψόμετρο μικρότερο των 30 μέτρων, στα διεθνή ύδατα της Βαλτικής, όπως δήλωσε αξιωματούχος του αμερικανικού Πενταγώνου.

Δείτε το USS DONALD COOK στον Πειραιά σε βίντεο του PireasPiraeus.gr


ΒΙΝΤΕΟ PireasPireus.gr