12 Αυγούστου 2016

ΤΥΧΕΡΟΙ ΠΟΥ Ο ΠΑΝΑΡΑΣ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ, ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΕΡΡΙΠΤΕ! Τουρκικό κατασκοπευτικό αεροπλάνο έκανε 17 παραβιάσεις στο Αιγαίο, συμμετέχοντας σε άσκηση του ΝΑΤΟ! Τεράστια πρόκληση!

Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ

Το τερμάτισαν οι Τούρκοι. Δείχνουν έμπρακτα ότι δεν υπάρχουν ΜΟΕ και δεν σέβονται κανένα Μνημόνιο, ενώ εμπλέκουν και το ΝΑΤΟ σε αυτή τους την προκλητικότητα.

Παραμονές 15αύγουστου, του "μικρού Πάσχα" μέσα στο καλοκαίρι, που είναι μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της οθρόδοξης εκκλησίας, έβγαλαν στο Αιγαίο αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου CN-235, το οποίο, πραγματοποίησε 17 παραβιάσεις!

Η πρόκληση γίνεται ακόμα πιο σοβαρή καθώς το αεροσκάφος συμμετείχε σε ΝΑΤΟϊκή άσκηση της δύναμης Active Endeavour και πέταξε χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης.

Το αεροσκάφος CN-235 ακολούθησε τρελή πορεία μπαινοβγαίνοντας ουσιαστικά στον ελληνικό εναέριο χώρο. Η πρώτη παραβίαση έγινε νωρίς το πρωί στην περιοχή της Ρόδου και συνέχισε βόρεια πορεία παραβιάζοντας 17 φορές τον ελληνινό εναέριο χώρο μέχρι που εξήλθε από την περιοχή μεταξύ Λήμνου και Λέσβου λίγο πριν το μεσημέρι.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ σήμερα σημειώθηκαν οι ακόλουθες παραβιάσεις:


ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ - ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 12η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : -

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 1 CN-235

ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 1

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : -

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 1

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 17

ΕΜΠΛΟΚΕΣ : -

ΠΕΡΙΟΧΗ : ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ, ΚΕΝΤΡΙΚΟ & ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ

Το ανωτέρω α/φ αναγνωρίστηκε και αναχαιτίστηκε σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

http://www.onalert.gr/stories/proklisi-17-tourkikes-paraviaseis-apo-cn235-pou-symmeteixe-se-natoiki-askisi/51439